Άγιο Όρος: Εκρήξεις και απειλές στην Μονή Εσφιγμένου – Τι καταγγέλλουν οι μοναχοί (vid)

 Άγιο Όρος: Εκρήξεις και απειλές στην Μονή Εσφιγμένου – Τι καταγγέλλουν οι μοναχοί (vid)

Προβοκάτσια ενόψει εκλογών καταγγέλλουν οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, όπου το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 σημειώθηκαν εκρήξεις στη Μονή Εσφιγμένου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ekklisiaonline, το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Μονής εκμεταλλευόμενοι την προκήρυξη εκλογών και την σχετική “ακυβερνησία” και την ανάλογη χαλαρότητα επιβολής του νόμου που επικρατεί σε τέτοιες περιόδους (ελληνικό φαινόμενο), έστησαν προβοκάτσια εντός Αγίου Όρους εκφοβίζοντας αστυνομικούς και Εσφιγμενίτες Μοναχούς.

Οι καταληψίες, οι οποίοι διατείνονται ότι λιμοκτονούν και είναι σε 24ωρο αποκλεισμό, μπήκαν στους ελαιώνες που βρίσκονται μπροστά στον Άγιο Τρύφωνα, εκφοβίζοντας τους διαμένοντες μοναχούς, ενώ στο σημείο κλήθηκε άμεσα η αστυνομία.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, οι καταληψίες περίμεναν τους αστυνομικούς με τα κινητά ανά χείρας μεταδίδοντας ζωντανά στο διαδίκτυο το στημένο σκηνικό, για να παρουσιάσουν πως δήθεν είναι πολιορκημένοι, πως δήθεν δέχονται εκφοβισμό και πως δήθεν καταπατώνται τα δικαιώματά τους, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όχι μόνο δεν είναι πολιορκημένοι, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο ο αρχηγός της κατάληψης Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος (κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο “Μεθόδιος”) απειλεί τους αστυνομικούς πως θα καλέσει 110 μοναχούς για να βιαιοπραγήσουν εναντίον τους, πως θα χυθεί αίμα και πως “θα τσακίσει τα πόδια” των Εσφιγμενιτών Μοναχών. Ναι! Ο ίδιος που μιλάει για πεινασμένα αδύναμα γεροντάκια, θα φωνάξει 110 “μοναχούς” για να λιντσάρουν τους αστυνομικούς.

Όπως εξηγεί, στην κατάληψη βρίσκονται 25-35 καταληψίες. Η ηγετική ομάδα είναι περίπου 5-10 άτομα. Τα μεσάνυχτα προς ξημέρωμα Κυριακής 23 Απριλίου οι καταληψίες έβαλαν φωτιά σε κλαδιά στον ελαιώνα, με τον κίνδυνο να προκαλέσουν πυρκαγιά στο οίκημα και να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή των μοναχών.

«Δεν θα επιτρέψουμε το Άγιο Όρος να παραμένει λημέρι ατόμων ασχέτων με την Ανατ.Ορθοδόξη εκκλησία, παρανόμων κοσμικών με ράσα, νοσταλγών του Χίτλερ και της χούντας.

Η διοίκηση της Μονής επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, όπως καταγγελία στα αρμόδια ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα.

Διώκεται το Άγιο Όρος και εμμέσως το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την ένοχη ανοχή της κυβέρνησης στο έγκλημα που συντελείται.

Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας για να καταγγείλουμε την δίωξη και τον βιασμό του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας μας για χάρη του μέλλοντος των παιδιών μας!», τονίζει ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Σχετικά Άρθρα