Τσίπρας: Κινητοποίηση της βάσης απέναντι στην υπεροπλία των media και τις… δημοσκοπήσεις – Η ευχάριστη έκπληξη στις περιοδείες

 Τσίπρας: Κινητοποίηση της βάσης απέναντι στην υπεροπλία των media και τις… δημοσκοπήσεις – Η ευχάριστη έκπληξη στις περιοδείες

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το βαρύ χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα όλο το βάρος της προεκλογικής μάχης είναι στις πλάτες του. Στοίχημα για την Κουμουνδούρου η συσπείρωση της βάσης, η επιτυχία των περιοδειών ανα την Ελλάδα και η οργάνωση των μεγάλων εκδηλώσεων.

Με ιδιαίτερο ρόλο στον προεκλογικό αγώνα η Πόπη Τσαπανίδου και ο γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης.

Το σύνθημα που έχει ρίξει η ηγεσία του κόμματος είναι το «όλοι στο δρόμο» με στόχο να κινητοποιηθούν όσο το δυνατό πλατύτερα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη είναι ντέρμπι εκτιμούν όλοι στην Κουμουνδούρου και για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι δεν πρέπει να χαθεί η συγκυρία για κινητοποίηση της βάσης του κόμματος με την οποία ανοίγει η σύγκρουση με τη ΝΔ.

  • Η μάχη παραδέχονται όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι άνιση απέναντι στα media κάτι που έθιξε με μεγάλη έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας με σαφείς αιχμές και κατά των εταιρειών δημοσκόπησης για το άνοιγμα της ψαλίδας που δίνουν μεταξύ των δυο κομμάτων.

Πέρα από το φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια μεταξύ τους αναμέτρηση ο Αλέξης Τσίπρας καυτηριάζει και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται μόνο τον αντίπαλό του αλλά και το γεγονός ότι ενώ οι μετρήσεις του δίνουν έναν αέρα 6 και 7 μονάδων εκείνος αγχώνεται ακόμη και στην ιδέα να βρεθεί σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον για μια συνέντευξη.  

Όλα αυτά για την Κουμουνδούρου δεν είναι τίποτε περισσότερο από το φόβο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ίδια την κάλπη της 21ης Μαΐου.  

Στόχος η συσπείρωση

Το στοίχημα είναι η συσπείρωση μπροστά σε μια δύσκολη κάλπη αυτή της απλής αναλογικής με κάθε ψηφοφόρο που θα προστίθεται μετά από κάθε περιοδεία να κάνει τη διαφορά μια και το εκλογικό σύστημα αποτελεί τη γνήσια αποτύπωση της δύναμης των κομμάτων.

  • Στα θετικά της μέχρι σήμερα πορείας στο λαό του Αλέξη Τσίπρα είναι το γεγονός ότι ο κόσμος που συγκεντρώνεται όπου εμφανίζεται είναι και μια ευχάριστη έκπληξη για τα στελέχη που διοργανώνουν και προετοιμάζουν τις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η επίσκεψη στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης οπου επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των τοπικών στελεχών κόντρα στις συγκρατημένες προσδοκίες των κεντρικών στελεχών. Ο κόσμος που μαζεύτηκε για να υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο διπλάσιος σε όγκο παρά τη βροχή ενώ αντίστοιχο ήταν και το επίπεδο της κινητοποίησης και στην Κω οπου μίλησε χθες με τους νησιώτες να τον υποδέχονται σε πολύ θερμό κλίμα.

Ο ρόλος Τσαπανίδου – Βασιλειάδης

Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργος Βασιλειάδης έχουν ίσως το πλέον  βεβαρυμμένο πρόγραμμα για τον επόμενο μήνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να εκκινεί πρώτη τις περιοδείες και να προηγείται σαν προπομπός του Αλέξης Τσίπρα σε διάφορες περιφέρειες και μεγάλες ή μικρότερες πόλεις για να παρουσιάζει σε κομματικές ανοικτές εκδηλώσεις του υποψηφίους και το πρόγραμμα του κόμματος.

  • Μετά τη Λευκάδα το πρόγραμμά της Πόπης Τσαπανίδου αναμένεται να φορτωθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες με νέους σταθμούς με έμφαση στις περιοχές από τις οποίες δεν θα καταφέρει να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των περιοδειών του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο γραμματέας του κόμματος εκτός από την οργάνωση των κομματικών εκδηλώσεων και του προγράμματος του προέδρου είναι ήδη με μια βαλίτσα στο χέρι και από τη Λάρισα οπου θα βρεθεί αύριο την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Βόλο.

Σχετικά Άρθρα