Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο μητροκτόνος

 Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο μητροκτόνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος μητροκτόνος από τη Ν. Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ίδιος νωρίτερα προσπάθησε να περιγράψει πώς έφτασε στο έγκλημα, ενώ για την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητο και με την οποία αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του ισχυρίστηκε ότι την είχε αγοράσει πριν από καιρό επειδή είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι και ως εκ τούτου την είχε προμηθευτεί για λόγους προστασίας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μιλώντας στο Grtimes.gr.

«Η μητέρα μου δεν ήταν καλά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Είχε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και με παρακαλούσε να τη βοηθήσω να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε και ήθελε να πάει να βρει τον πατέρα μου που ήταν νεκρός.

Δέχτηκα να το κάνω για να τη λυτρώσω. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω αλλά δεν τα κατάφερα. Περιπλανιόμουν, όχι γιατί ήθελα να κρυφτώ, αλλά για να βάλω τέλος στη ζωή μου με κάποιον τρόπο», είπε ο μητροκτόνος.

Όπως, σύμφωνα με το Mega οι αστυνομικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτό τον ισχυρισμό αφού στο σημείωμα που είχε αφήσει ο δράστης, δεν ανέφερε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο ισχυρισμός αυτός ήρθε μετέπειτα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού στο σημείωμα αναφέρονταν μόνο το σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι δυο τους.

Όμως, ο ισχυρισμός ότι ο 34χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, φαίνεται να επιβεβαιώνεται, αφού κατά τη σύλληψη και εξέτασή του, βρέθηκαν στους καρπούς του αμυχές.

Ο μητροκτόνος μετέφερε 67 χιλιόμετρα μακριά το άψυχο σώμα

Στις 4 Απριλίου η αστυνομία λαμβάνει ένα τηλεφώνημα για ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στην Χαλκηδόνα. Ο 34χρονος είχε σκοτώσει τη μητέρα του και μετέφερε το άψυχο σώμα της 67 χιλιόμετρα μακριά από τον Κορινό Πιερίας όπου έγινε το φονικό, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.

Η μητέρα του βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος, όσο εκείνος παρέμενε εξαφανισμένος.

«Δεν το έκανε για να κρυφτεί, επέστρεψε και άφησε το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι μέσα και ένα σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους, επιχείρησε και να αυτοκτονήσει. Ο λόγος που μετακινήθηκε ήταν για να παραδώσει το άψυχο σώμα της μητέρας του στις Αρχές», λέει ο δικηγόρος του 34χρονου.

Σημειώνεται πως ο μητροκτόνος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα