ΕΦΣΥΝ: Ποιος είναι ο Ι. Ζωγράφος ο οποίος διορίστηκε από τον Βορίδης όταν ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου

 ΕΦΣΥΝ: Ποιος είναι ο Ι. Ζωγράφος ο οποίος διορίστηκε από τον Βορίδης όταν ήταν υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών μόλις έγινε για πρώτη φορά υπουργός τον Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση Παπαδήμου ο Μάκης Βορίδης φρόντισε να διορίσει στο υπουργείο του στενούς συνεργάτες του από το λεπενικό «Ελληνικό Μέτωπο» και ανάμεσά τους τον δικηγόρο Ιωάννη Ζωγράφο.

Η απόφαση του Μάκη Βορίδη που διορίζει συνεργάτη του τον Γιάννη Ζωγράφο

Η σχετική απόφαση Βορίδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (426/6-12-2011), όπου αναφέρεται ότι ο Ζωγράφος διορίζεται «σε θέση Ειδικού Συνεργάτη, με μισθολογικό κλιμάκιο 7ο, στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Σε ερώτηση που είχε κααθέσει τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο κ. Βορίδης, δεν καταδέχτηκε να απαντήσει.

Τον στενό αυτό συνεργάτη του κ. Βορίδη τον συναντάμε αργότερα συνήγορο υπεράσπισης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στη μεγάλη δίκη.

Και μάλιστα το σημαντικότερο είναι ότι καταλήγει όχι μόνο να υπερασπίζεται τον σκληρό χρυσαυγίτη Λαγό μαζί με τον Κώστα Πλεύρη, αλλά πρωτοστατεί στη δημιουργία της οργάνωσης του Λαγού ΕΛΑΣΥΝ και διαδέχεται τον Λαγό στην αρχηγία της τις παραμονές της σύλληψης και φυλάκισής του.

  • Ο Ζωγράφος, δηλαδή, είναι σήμερα ο «αρχηγός» της ΕΛΑΣΥΝ στη θέση του Λαγού, όπως είναι ο Κανελλόπουλος «αρχηγός» στην οργάνωση του Κασιδιάρη.

Οσο για τις απόψεις του Ζωγράφου, αυτές παραμένουν ίδιες από την εποχή που ήταν στενός συνεργάτης του Βορίδη. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή ενός ντουέτου εθνικοσοσιαλιστών οπαδών του περιβόητου καταδικασμένου χρυσαυγίτη Περίανδρου, ο Ζωγράφος παραδέχτηκε άθελά του τον πολιτικό χαρακτήρα των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν σε πρώτο βαθμό και εξετάζονται τώρα σε δεύτερο.

Προκειμένου να δείξει τη μεγάλη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής αναρωτήθηκε πόσο διήρκεσε η Δίκη της Νυρεμβέργης και στη συνέχεια η Δίκη της Χούντας! Μ’ άλλα λόγια, σύγκρινε τους «συναγωνιστές» του με τους συνεργούς του Χίτλερ και με τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου.

Ο Ζωγράφος συνεχίζει η ΕΦΣΥΝ στο ίδιο ρεπορτάζ δεν είναι, απλώς ένας δικηγόρος που υπερασπίζεται χρυσαυγίτες. Είναι ηγετικό στέλεχος σε ένα από τα τρία αποκόμματα της εγκληματικής οργάνωσης στα οποία η πραγματική ηγεσία ασκείται από τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Λαγό.

Και καταλήγει το ρεπορτάζ:

“Η ανάληψη επομένως από τον κ. Βορίδη της ευθύνης «αποναζιστικοποίησης» της πολιτικής ζωής είναι δυστυχώς υπονομευμένη. Και αν μετά τη σημερινή αποκάλυψη ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να του εμπιστεύεται αυτόν τον ρόλο, τότε η δική του ευθύνη δεν μπορεί να σβηστεί. Και θα επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί οι άτεχνοι και σίγουρα όψιμοι «αντιναζιστικοί» χειρισμοί οφείλονται μόνο σε προεκλογικούς υπολογισμούς του μεγάρου Μαξίμου”.

Σχετικά Άρθρα