Τσίπρας: Στρατηγική προγραμματικής σύγκρουσης και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα – Τα πρόσωπα έκπληξη

 Τσίπρας: Στρατηγική προγραμματικής σύγκρουσης και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα – Τα πρόσωπα έκπληξη

Ένας είναι ο αντίπαλος για τον Αλέξη Τσίπρα στην πορεία προς τις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει στη μάχη κάθε χρυσή εφεδρεία που διαθέτει σε πρόσωπα και που μπορεί να αθροίσει στις εκλογές της 21ης Μάη.

Στο δρόμο προς την κάλπη αφήνει μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη με λυμένο το ζωνάρι επιλέγοντας να μην απαντά στις προσωπικές επιθέσεις του.

Με ένα βαρύ πρόγραμμα περιοδειών εκκινεί την προεκλογική κούρσα ο Αλέξης Τσίπρας. Η Κως θα είναι ο πρώτος του σταθμός οπου θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος τιμώντας τον εκλιπόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και φίλο του Νεκτάριο Σαντορινιό στα Δωδεκάνησα.

  • Δεύτερος σταθμός τα Χανιά με την επίσκεψη να αποκτά υψηλού συμβολισμού σημασία μετά την κρίση με τον Παύλο Πολάκη για χάρη του επιχειρηματία και μεγαλοπαράγοντα στο Νομό Μιχάλη Χαιρετάκη.

Η μάχη της Κρήτης ξεκινά από τα Χανιά με την απλή αναλογική και την προοπτική νίκης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει βάσιμες ελπίδες για την εκλογή και του Γιώργου Σταθάκη.

Debate  

Ο Αλέξης Τσίπρας στο τοξικό κλίμα που καλλιεργήθηκε την εβδομάδα μετά το Πάσχα εστιάζει τώρα στην προγραμματική σύγκρουση με τη  ΝΔ. Την ερχόμενη Πέμπτη και αμέσως μετά την παρουσία του στο forum των Δελφών ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην πανηγυρική παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Στόχος του να αναδείξει τον υποκριτικό χαρακτήρα της πρόκλησης που απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης για σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ καθώς η σύγκριση πεπραγμένων πριμοδοτεί τη συζήτηση που επιμένει να βάζει στην ημερήσια ατζέντα η Κουμουνδούρου για τηλεοπτική αναμέτρηση.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα επαναληφθεί το σκηνικό του 2019 όταν η πλευρά Μητσοτάκη επικαλέστηκε κάθε δυνατή δικαιολογία προκειμένου να μη  γίνει τελικά το de bate. Κάτι που επαληθεύτηκε την επόμενη κιόλας της επίσημης προκήρυξης των εκλογών με τον εκτελών χρέη εκπροσώπου να πετά από την αρχή τη μπάλα στην εξέδρα.

Μονομάχοι

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας στο εξής θα εστιάσει όλα του τα πυρά πάνω στον ένα και μοναδικό αντίπαλο που βλέπει στην κάλπη και δεν είναι άλλος από τον κ. Μητσοτάκη.

Η φράση του «για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπυκνώνει με έμφαση τη διπλή απάντηση στα προπαγανδιστικά σενάρια της ΝΔ περι κυβέρνησης των ηττημένων και την ίδια στιγμή στέλνει σαφές μήνυμα και ταυτόχρονα κάλεσμα στους ψηφοφόρους του προοδευτικού τόξου για συμπόρευση.

  • Παρά τη προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να ανοίξει μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να μην σηκώσουν το γάντι στις επιθέσεις.

Δεν υπάρχει άγχος σημείωνε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας το στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να πολιτευτεί η Κουμουνδούρου απέναντι στο ΠΑΣΟΚ το οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως σημειώνουν ως αντίπαλος στην προοπτική της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης.

Τα πρόσωπα

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας επιστρατεύει όλες τις δυνατές εφεδρείες που μπορεί να διαθέτει σε πρόσωπα με ευρύτερη αναφορά και αποδοχή. Ένα τέτοιο πρόσωπα είναι η Έλενα Ακρίτα με το όνομά της να φιγουράρει στο Επικρατείας προκαλώντας ήδη μεγάλη αίσθηση στο πολιτικό σκηνικό.

  • Μαζί με την Πόπη Τσαπανίδου θα είναι οι δυο γυναίκες που θα τοποθετηθούν στις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας.

Πληροφορίες θέλουν και τη Λούκα Κατσέλη να φλερτάρει με το Επικρατείας κάτι που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φαίνεται να το επιθυμεί έντονα καθώς είναι από τα πρόσωπα που έχουν βοηθήσει στη σύνταξη του προγράμματος για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σχετικά Άρθρα