“Τής αφαίρεσα τη ζωή έπειτα από δική της απαίτηση” λέει ο μητροκτόνος στην Θεσσαλονίκη

 “Τής αφαίρεσα τη ζωή έπειτα από δική της απαίτηση” λέει ο μητροκτόνος στην Θεσσαλονίκη

Απολογείται αύριο Τρίτη ο μητροκτόνος της Θεσσαλονίκης, που ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να σκοτώσει τη μητέρα του, αλλά και πως εκείνη του ζήτησε να τη βοηθήσει να βάλει «τέλος» στη ζωή της.

«Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει», είπε – σπάζοντας την σιωπή του μέσα από τη φυλακή – ο 34χρονος μητροκτόνος, που συνελήφθη από τις Αρχές 18 ημέρες μετά την δολοφονία.

«Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου σιγά σιγά. Δεν άντεχα να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει από τους πόνους», ανέφερε ο άνδρας μιλώντας στο Star.

Δυστυχώς δέχθηκα μετά από τη δική της απαίτηση να της αφαιρέσω τη ζωή – δήλωσε αρχικά σημειώνοντας πως στο παρελθόν ήταν εκείνος που είχε αποτρέψει τη μητέρα του από το να αυτοκτονήσει.

Εκείνη μου το ζήτησε εδώ και πολύ καιρό και δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω εκείνη την πράξη. Μέχρι εκείνη την ημέρα που η μητέρα μου μού είπε ότι ήρθε η ώρα να τη στείλω στον πατέρα μου που έχει “φύγει” από τη ζωή εδώ και πολλά χρόνιαΔυστυχώς υπάκουσα στην εντολή της και αυτό σήμερα το μετανιώνω βαθιά.

«Επιχείρησα να θέσω τέλος στη ζωή μου, αλλά δεν τα κατάφερα», πρόσθεσε. «Σκόπευα να παραδοθώ, αλλά εντοπίστηκα πριν το κάνω».

«Περιπλανήθηκα για να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου»

Στη συνέχεια, ο 34χρονος αναφέρθηκε στους λόγους που δεν παραδόθηκε από την πρώτη στιγμή. Όπως είπε, περιπλανήθηκε σε πολλά μέρη, μέχρι να εντοπιστεί από αστυνομικούς σε κακή κατάσταση και ρακένδυτος:

«Περιπλανήθηκα σε πολλά και διαφορετικά σημεία για να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτό που είχα κάνει και όχι για να κρυφτώ.

»Άλλωστε όλα τα σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως το όπλο και το σημείωμα που άφησα, αποτυπώνουν την ανάγκη μου να ομολογήσω και ουσιαστικά να βοηθήσω τις αρχές στις έρευνές τους. Λυπάμαι που δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, μακάρι να μην είχα βρει τη δύναμη να υπακούσω στην επιθυμία της να φύγει από τη ζωή».

Σχετικά Άρθρα