Σουδάν: Στην Ελευσίνα θα προσγειωθούν αύριο οι πρώτοι 27 Έλληνες με το C-27

 Σουδάν: Στην Ελευσίνα θα προσγειωθούν αύριο οι πρώτοι 27 Έλληνες με το C-27

Οι πρώτοι 23 Έλληνες που απομακρύνθηκαν με γαλλική και ιταλική βοήθεια από το εμπόλεμο Σουδάν εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο Τρίτη (25.4.2023) το πρωί με το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα τους παραλάβει από το Τζιμπουτί για την Αθήνα. Σύμφωνα με το onalert.gr, το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τους 23 Έλληνες που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το Σουδάν. Ήδη απογειώθηκε από το Ασουάν της Αιγύπτου με προορισμό το Τζιμπουτί από σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό C-27 είχε μετασταθμεύσει μαζί με το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου.

Στο Σουδάν υπάρχουν ακόμη περίπου 100 Έλληνες και Κύπριοι που επιθυμούν να απομακρυνθούν. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Μόλις το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας εισέλθει στο FIR Αθηνών ένα δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό το Ασουάν.

Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση της νότιας Αιγύπτου ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών που θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.

Αύριο Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Σουδάν και την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών.

Σχετικά Άρθρα