Κόσμος: Άκρως απόρρητη αποστολή με τα GPS… ανοιχτά – Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την απομάκρυνση ελλήνων από το Σουδάν

 Κόσμος: Άκρως απόρρητη αποστολή με τα GPS… ανοιχτά – Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την απομάκρυνση ελλήνων από το Σουδάν

Το σχέδιο που ενεργοποίησε η κυβέρνηση για τη διάσωση των εγκλωβισμένων ελλήνων στον εμφύλιο του Σουδάν ονομάζεται σχέδιο “Κόσμος” και είναι άκρως απόρρητο. Τα μεταγωγικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα έφτασαν έως τη νότια Αίγυπτο, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν το Χαρτούμ ή κάποια άλλη πόλη στο Σουδάν.

Τελικά τη μυστική επιχείρηση ανέλαβαν να εκτελέσουν οι γάλλοι και οι ιταλοί με την αποστολή των δύο αεροσκαφών να παραμένει… άγνωστη.

Πάντως η αποστολή αποδεικνύεται ότι δεν ήταν και τόσο απόρρητη καθώς τα GPS των αεροπλάνων καθόλη διάρκεια της διαδρομής ήταν ανοιχτά… Παράλληλα

Σε κάθε περίπτωση η «άκρως απόρρητη αποστολή» μέχρι στιγμής δεν έχει απομακρύνει κανέναν έλληνα. Απόδειξη αυτού είναι τόσο οι ανακοινώσεις του υπουργείου και των επιτελείων που δεν έχουν αναφέρει ούτε μια φράση για την εξέλιξη της αποστολής. Συνολικά, 23 έλληνες πολίτες έχουν εκκενωθεί από τη χώρα όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίες πληροφορίες από το Yπουργείο Άμυνας αναφέρουν πως το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 απογειώθηκε από το Ασουάν στη νότια Αίγυπτο και μεταβαίνει προς το Τζιμπουτί για να παραλάβει τους Έλληνες που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Σχετικά Άρθρα