Επίσημο αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για δύο ντιμπέϊτ- Ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με Μητσοτάκη και Τσίπρα- Η απάντηση Σκέρτσου και η κόντρα για τις δημοσκοπήσεις

 Επίσημο αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για δύο ντιμπέϊτ- Ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με Μητσοτάκη και Τσίπρα- Η απάντηση Σκέρτσου και η κόντρα για τις δημοσκοπήσεις

Δύο τηλεμαχίες, μία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ζητά επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωση της εκπροσώπου του Πόπης Τσαπανίδου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει επίσης στο τραπέζι δύο επιπλέον αιτήματα: να επιμερισθεί σωστά και ισότιμα ο χρόνος προβολής των κομμάτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ενώ ζητά από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων να κοινοποιούν και τα αστάθμητα στοιχεία των μετρήσεων που δημοσιεύονται. Το τελευταίο έχει προφανώς να κάνει με την υποψία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι κάποιες εταιρείες επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα υπέρ της Ν.Δ.

«Τρία αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Διακομματική Επιτροπή για πλουραλισμό και διαφάνεια»

«Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, πλουραλισμός και ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει αύριο τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή.

Πρώτον, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τρίτον, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Η απάντηση του Ακη Σκέρτσου

Με ένα “ναι” για το ντιμπέϊτ όλων των πολιτικών αρχηγών και με υπεκφυγές σχετικά με το τετ α τετ Μητσοτάκη-Τσίπρα απάντησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Άκης Σκέρτσος. Απευθύνοντας ωστόσο μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και ζητώντας από τον ΣΕΔΕΑ να παρέμβει.

Ο κ. Σκέρτσος εμφανίστηκε να αντιδρά στην ανάρτηση των αστάθμητων δεδομένων των δημοσκοπήσεων, με έμμεσο τρόπο κάλεσε τον ΣΕΔΕΑ να αντιδράσει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως, είναι εντελώς προβλέψιμος. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο «λυσάρι» κάθε πολιτικού λαϊκιστή, ιδίως όταν χάνει. Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένουμε και πολλά περισσότερα, ίσως πέρα από την επόμενη προβλέψιμη επίθεση στα «συστημικά» ΜΜΕ και τις «ελίτ των ολιγοπωλίων», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

Όσο για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για δύο debate (ένα με Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Μητσοτάκη κι άλλο ένα με όλους τους αρχηγούς) με αυστηρά ισότιμο χρόνο κάλυψης των θέσεων των κομμάτων στα ΜΜΕ, ο κ. Σκέρτσος είπε:

«Για το θέμα των debate θα τα πούμε αναλυτικά στη διακομματική».

Σχετικά Άρθρα