ΣΥΡΙΖΑ: “Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες”

Πυρά» προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με σημερινή του ανακοίνωση, με αφορμή τη μη αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard Standard & Poor’s. Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι «από το 2019 μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί αμέτρητες φορές την επενδυτική βαθμίδα μέσα στη θητεία του» και προσθέτει ότι «η θητεία του τελειώνει και η επενδυτική βαθμίδα δυστυχώς για τη χώρα, δεν ήρθε ποτέ».

«Το συμπέρασμα είναι ένα: Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες ασύμβατες» συμπληρώνει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Οι μόνες λέξεις που είναι συμβατές με τη πολιτική του είναι η αναποτελεσματικότητα και οι κούφιες υποσχέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard Standard & Poor’s αναβάθμισε μόνο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από σταθερές, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ την ίδια στιγμή, άφησε αμετάβλητο στo «ΒΒ+» το αξιόχρεο της Ελλάδας.

Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σε μία από τις επόμενες αξιολογήσεις του S&P, του Fitch ή του DBRS, διότι καθώς η αξιολόγηση και των δύο τελευταίων οίκων είναι επίσης ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσδιόρισε για το β’ εξάμηνο.

Σε ό,τι αφορά τον μεγάλο οίκο αξιολόγησης Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα τρία σκαλοπάτια πιο κάτω.

Σχετικά Άρθρα