Ραγκούσης για Τέμπη: Οι άνθρωποι θα ζούσαν αν δεν γινόταν η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη από την Δεξιά

 Ραγκούσης για Τέμπη: Οι άνθρωποι θα ζούσαν αν δεν γινόταν η παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη από την Δεξιά

Το πόρισμα που εκδόθηκε για την τραγωδία των Τεμπών σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «με απλά λόγια επιβεβαιώνει την άποψή μας, ότι εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη από το βαθύ κράτος της δεξιάς, καθώς και αν είχαν αποκατασταθεί οι μικρές ζημιές του Ιουλίου του 2019 στο κέντρο τηλεδιοίκησης, οι 57 συνάνθρωποι μας δεν θα είχαν βρει αυτό το τραγικό τέλος».

Η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση:

«ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας των Τεμπών βασισμένοι σε τεκμηριωμένα στοιχεία, υποστηρίξαμε την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αυτήν την τραγωδία.

Υποστηρίξαμε και αποδείξαμε ότι η μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη ήταν παράνομη. Υποστηρίξαμε μετά τις επιτόπιες επισκέψεις μας, ότι εντελώς αδικαιολόγητα το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα είχε πάψει να λειτουργεί εξαιτίας μίας πυρκαγιάς, από τον Ιούλιο του 2019.

Η κυβέρνηση τότε επιχείρησε με ψευδή στοιχεία να μας διαψεύσει ισχυριζόμενη ότι η μετάταξη του μοιραίου Σταθμάρχη ήταν νομιμότατη (Βορίδης), όπως και ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης συνέχιζε να λειτουργεί ακόμη και τη βραδιά της τραγωδίας (Γεραπετρίτης).

Όμως, το πόρισμα της κυβερνητικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων μας δικαιώνει απόλυτα και συντρίβει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Με απλά λόγια επιβεβαιώνει την άποψή μας, ότι εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί η παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη από το βαθύ κράτος της δεξιάς, καθώς και αν είχαν αποκατασταθεί οι μικρές ζημιές του Ιουλίου του 2019 στο κέντρο τηλεδιοίκησης, οι 57 συνάνθρωποι μας δεν θα είχαν βρει αυτό το τραγικό τέλος.

Δυστυχώς, τόσο απλά, τόσο πραγματικά».

Σχετικά Άρθρα