Γεωργούλης: Πληροφορίες για απεγνωσμένους εργαζόμενους – “Δεν αντέχουμε άλλο” – Πώς “έδεσαν” την υπόθεση – “Πάω να ενημερώσω την μαμά μου”

 Γεωργούλης: Πληροφορίες για απεγνωσμένους εργαζόμενους – “Δεν αντέχουμε άλλο” – Πώς “έδεσαν” την υπόθεση – “Πάω να ενημερώσω την μαμά μου”

Εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη με τις πληροφορίες να μιλούν για την απόγνωση και την εξόντωση των ανθρώπων που δούλευαν μαζί του με ορισμένους να λένε: «Δεν αντέχουμε άλλο. Θέλουμε να αλλάξουμε δουλειά» σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ. Πλέον, μένει να φανεί εάν θα ανακοινωθεί ο εισηγητής για το ζήτημα της άρσης ασυλίας στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στις 8 Μαΐου, ή αν θα υπάρξουν πιέσεις να οριστεί νωρίτερα μήπως προχωρήσει γρηγορότερα η διαδικασία.

Η υπεράσπιση του κ. Γεωργούλη αναφέρει ότι εμπιστεύεται πλήρως τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας και ότι ζήτησε να κληθεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις του. Παραμένει σε αναμονή αυτής της κλήσης και στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ολίβια Βένετ, επισημαίνει ότι ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η κατάθεση του Αλέξη Γεωργούλη στις βελγικές αρχές, για την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η νομική σύμβουλος της Κομισιόν για βιασμό και ξυλοδαρμό. 

Σύμφωνα με το Star, η Βελγίδα ανακρίτρια εξετάζει θετικά το αίτημα του ευρωβουλευτή να καταθέσει άμεσα ενώπιον της και να μην περιμένει την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις δικηγόροι του περιμένουν τώρα την έγγραφη ειδοποίηση για την ημερομηνία που θα δώσει τις εξηγήσεις του.

H υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη κινείται σε δύο άξονες: Πρώτον, να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητά του και δεύτερον να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση, καθώς ήρθε στο φως λίγο πριν από τις εκλογές.

Πώς «έδεσαν» οι κατηγορίες

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καταγγέλλουσα κινήθηκε σε δύο μέτωπα, προκειμένου να «δέσει» τις κατηγορίες, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει δύο μηνύσεις.

Η μία αφορά την κατηγορία για βιασμό και η άλλη για ξυλοδαρμό. Επειδή πάντα ο βιασμός είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί, η καταγγέλλουσα ξεχώρισε τις υποθέσεις, προκειμένου να μην καταπέσει και η κατηγορία του ξυλοδαρμού.

Η πρώτη κατάθεση της καταγγέλλουσας δόθηκε τον Ιανουάριο του 2020, όταν κατήγγειλε τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες. Τότε ανέφερε την ιδιότητα του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά όχι το όνομά του. Αν το έδινε εκείνη τη στιγμή, τότε ο ευρωβουλευτής θα έπρεπε να συλληφθεί, καθώς το αδίκημα είναι αυτόφωρο.

Η δεύτερη κατάθεση δόθηκε, σύμφωνα με την επίσημη θέση της καταγγέλλουσας, τον Μάιο του 2020. Τότε έδωσε το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής, όμως, δεν μπορούσε να συλληφθεί γιατί είχε περάσει το αυτόφωρο.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται όλες τις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας πως όσα ακούγονται είναι «ψεύδη και συκοφαντίες», λέγοντας μάλιστα ότι δεν θεωρεί τυχαία τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν.

Παράλληλα, ερωτηματικά σχετικά με την προεκλογική συγκυρία της αποκάλυψης της καταγγελίας που έχει γίνει από το 2020 θέτουν οι δικηγόροι του. Τρία χρόνια μετά, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη θα μάθουν αν υπάρχουν και μάρτυρες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της Βελγίδας συνηγόρου του, ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής δεν έλαβε πρόσβαση στον φάκελο της δικογραφίας, καθώς η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει να αρθεί η βουλευτική του ασυλία, ώστε να ριχτεί φως σε αυτή την υπόθεση, όπως μετέφεραν οι Βέλγοι δικηγόροι του.

«Πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Γεωργούλη όταν πληροφορήθηκε για την καταγγελία της δικηγόρου εις βάρος του, σύμφωνα με όσα είπε ο στενός του φίλος Γρηγόρης Καλλάγιας, ήταν «πάω να ενημερώσω τη μάνα μου μην πάθει τίποτα, μην μάθει από την τηλεόραση αυτό που θα ακούσει».

 Σύμφωνα με όσα είπε ο φίλος του, ο ευρωβουλευτής βρισκόταν στον Αγιόκαμπο. «Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι. Μέχρι τις 3 η ώρα βρισκόμασταν στην παραλία, περπατούσαμε, τραγουδούσαμε. Δεν φαινόταν κάτι, ότι έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα το κατάλαβα την άλλη ημέρα το πρωί γιατί τον πήρα τηλέφωνο γιατί άργησε να έρθει στα γενέθλια της κόρης μου. Του λέω “Αλέξη πού είσαι;”, “Επάνω στη μάνα μου”, μου λέει, “δεν άκουσες;”, “Άκουσα”…».

Σχετικά Άρθρα