Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κατά λάθος δική τους πόλη στα σύνορα με την Ουκρανία

 Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κατά λάθος δική τους πόλη στα σύνορα με την Ουκρανία

Ρωσικό αεροσκάφος έπληξε από λάθος την ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας έκρηξη και ζημιές σε κτήρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το περιστατικό έγινε αργά χθες το βράδυ, όταν οι τοπικές αρχές στο Μπέλγκοροντ ανακοίνωσαν ότι προκλήθηκε έκρηξη στην πόλη, με συνέπεια να τραυματιστούν δύο γυναίκες.

Όπως διευκρίνισε αργότερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένα αεροσκάφος Sukhoi Su-34 πετούσε πάνω από το Μπέλγκοροντ και από λάθος έγινε απόρριψη πυρομαχικών».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι από την έκρηξη των πυρομαχικών προκλήθηκε κρατήρας 20 μέτρων σε κεντρικό δρόμο και έγιναν ζημιές σε τέσσερα αυτοκίνητα και τέσσερα διαμερίσματα.

Το υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε το είδος των πυρομαχικών που έριξε το αεροσκάφος, ανακοινώνοντας ότι για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει πληγεί κατ’ επανάληψη από τότε που εκδηλώθηκε η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Στο Μπέλγκοροντ έχουν πληγεί αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, ενέργειες για τις οποίες η Ρωσία έχει κατηγορήσει την Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα