Καταγγελία για Κακιά Σκάλα: Φύλακες ανάβουν γεννήτριες 10 λεπτά πριν περάσει το τρένο για να υπάρχει φως στις σήραγγες

 Καταγγελία για Κακιά Σκάλα: Φύλακες ανάβουν γεννήτριες 10 λεπτά πριν περάσει το τρένο για να υπάρχει φως στις σήραγγες

Σοβαρές ελλείψεις και «γύμνια» ασφαλείας καταγράφει το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Παρόμοια σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στις σήραγγες στην Κακιά Σκάλα όπου είχε γίνει πριν λίγο καιρό μία σειρά από εργασίες προκειμένου να περνούν από εκεί τα τρένα με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου στο OPEN, στις συγκεκριμένες εργασίες ήταν και η ηλεκτροδότηση. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται, μέσα στις σήραγγες έχουν τοποθετηθεί τρεις γεννήτριες και δύο σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας που έχει προσλάβει ο ΟΣΕ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, δέκα λεπτά πριν περάσει κάποιο τρένο, ανοίγουν τη γεννήτρια και δίνουν φως. Στη συνέχεια όταν τα τρένα εξέλθουν οι ίδιοι υπάλληλοι κλείνουν τη γεννήτρια και η σήραγγα βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σημειώνεται επίσης ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες έχουν στην κατοχή τους και το GSMR, δηλαδή τον μηχανισμό για τις επικοινωνίες με το κέντρο ελέγχου το οποίο τους δίνει την εντολή για το πότε πρέπει να ανάψουν τη γεννήτρια και πότε να την κλείσουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στο OPEN το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες χωρίς να έχουν επαρκή εκπαίδευση κάνουν την παραπάνω δουλειά και διαχειρίζονται το GSMR.

Από την πλευρά του, ανώτατο στέλεχος του ΟΣΕ ανέφερε στον σταθμό ότι οι συγκεκριμένοι φύλακες έχουν κάνει κάποιου είδους εκπαίδευση έτσι ώστε να μπορούν να το διαχειρίζονται.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι όταν πρωτοξεκίνησε η συγκεκριμένη διαδικασία μέσα στις σήραγγες, ο φύλακας αναγκαζόταν να πηγαίνει μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας προκειμένου να φορτίζει το GSMR όταν αυτό δεν είχε μπαταρία, καθώς στο σημείο δεν υπήρχε ρεύμα και διαθέσιμη πρίζα.

Σχετικά Άρθρα