Έλον Μασκ: Πώς έχασε σε ένα 24ωρο 13 δις

 Έλον Μασκ: Πώς έχασε σε ένα 24ωρο 13 δις

Δύσκολο ήταν το 24ωρο μεταξύ 19 και 20 Απριλίου για τον Έλον Μασκ. Ο λόγος ότι η Tesla απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, βλέποντας τη μετοχή της να υποχωρεί 9,75% την Πέμπτη, στα 162,99 δολάρια.

Επίσης ο πειραματικός πύραυλος Starship που σχεδίασε η SpaceX εξερράγη περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση του πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, ενώ στο Twitter, όπως υποσχέθηκε ο Μασκ πριν από εβδομάδες, πολλοί χρήστες έχασαν το μπλε σήμα επαλήθευσης επειδή επέλεξαν να μην πληρώνουν 8 δολάρια το μήνα για το προνόμιο.

Όσον αφορά την καθαρή αξία του δισεκατομμυριούχου, η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla είχε την πιο άμεση επίπτωση. Η περιουσία του μειώθηκε κατά σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση φέτος.

Το μερίδιο του Μασκ στην Tesla, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των δικαιωμάτων προαίρεσης, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 163,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η SpaceX έχει γίνει πιο σημαντική καθώς η αποτίμησή της εκτοξεύεται στα ύψη.

Σχετικά Άρθρα