Υπόθεση Γεωργούλη: Γιατί η δικαστής αρνήθηκε να δώσει την δικογραφία στους δικηγόρους του – Αρνείται όλες τις κατηγορίες

 Υπόθεση Γεωργούλη: Γιατί η δικαστής αρνήθηκε να δώσει την δικογραφία στους δικηγόρους του – Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Δεν έλαβαν τελικά οι συνήγοροι του Αλέξη Γεωργούλη, το φάκελο με τη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, από τη δικαστή στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, η δικαστής, όπως το OPEN, αρνήθηκε να δώσει τη δικογραφία, λόγω μυστικότητας της διαδικασίας.

Ο Αλέξη Γεωργούλης θα ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές αρχές, ωστόσο θεωρείται απίθανο η δικαστής να τον ανακρίνει αυτή την περίοδο.

Ο ευρωβουλευτής βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα που επισείουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια, μη εξαγοράσιμες, εκτίοντας τα 2/3 της ποινής.

Ανακοίνωση δικηγόρων Γεωργούλη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορος του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».