Τέμπη: Το νέο συγκινητικό τραγούδι από μαθητές των Χανίων – “Είπανε πάμε και όπου βγει…” (vid)

 Τέμπη: Το νέο συγκινητικό τραγούδι από μαθητές των Χανίων – “Είπανε πάμε και όπου βγει…” (vid)

Μαθητές του Μουσικού σχολείου Χανίων έγραψαν τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι νεαροί μαθητές, σε ένα πολύ συγκινητικό τραγούδι, τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων, αποτυπώνοντας στους στίχους τα όσα έγιναν και οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

«Μες την κοιλά όπως τα λέω, μες την κοιλάδα των Τεμπών. Φόβος των μηχανοδηγών… Μια Τρίτη βρα όπως τα λέω, μια Τρίτη βράδυ ήτανε, στο τρένο ανεβήκανε… Δεν έμελλε όπως τα λέω, να κατεβούν, να τον ήλιο για να ξαναδούν…» αναφέρουν σε ένα σημείο του τραγουδιού που ουσιαστικά πρόκειται για μία διασκευή του τραγουδιού «Στην κοιλάδα των Τεμπών». Όπως είπαν στο zarpanews, με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να φροντίσουν ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ το δυστύχημα.

Να τονιστεί πως ο Γρηγόρης Βιτσιλάκης, μαθητής της Β’ λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χανίων ανέλαβε εξολοκλήρου την ενορχήστρωση της διασκευής. Η Κατερίνα Βενετάκη, μαθήτρια της Α’ λυκείου είναι μια από τις φωνές που τραγουδούν. Ο Άγγελος Ρέττος, μαθητής της Β’ γυμνασίου, παίζει βιολί.

Σχετικά Άρθρα