Μαφία: Έξι αστυνομικοί εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ – Διάλεγαν πλούσια θύματα, έστελναν μπράβους

 Μαφία: Έξι αστυνομικοί εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ – Διάλεγαν πλούσια θύματα, έστελναν μπράβους

Τη συμμετοχή 6 αστυνομικών στην υπόθεση με την εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε στα πρότυπα της μαφίας κι είχε καταφέρει να αποκομίσει από τις παράνομες δραστηριότητες της εκατομμύρια ευρώ, ερευνούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Πριν λίγες ημέρες, η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής απέστειλε μια ογκωδέστατη δικογραφία με περισσότερα από 60 ονόματα μελών της εγκληματικής οργάνωσης και αστυνομικών, στην οποία αναφέρονται έκνομες πράξεις που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων για τα αδικήματα εκβίασης, απάτης, τοκογλυφίας, διακίνησης όπλων και ναρκωτικών.

Η έρευνα ξεκίνησε με εντολή εισαγγελέα και αφορούσε αρχικά υπόθεση απάτης, ωστόσο προέκυψαν και άλλα βαριά κακουργήματα, όπως είναι η δράση ομάδων μπράβων, τοκογλυφίες, εκβιάσεις, όπλα, ναρκωτικά και ξέπλυμα χρήματος.

Η δικογραφία παραδόθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στον αρμόδιο εισαγγελέα τη Μεγάλη Δευτέρα και αναμένονται εξελίξεις.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονταν ως άτομα με μεγάλη οικονομική άνεση, υψηλές διασυνδέσεις σε οικονομικούς, δικαστικούς και αστυνομικούς κύκλους, που μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματα των επενδυτών, τους οποίους τις περισσότερες φορές εντόπιζαν στα μεγάλα καζίνο της χώρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως εάν τα θύματα διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, τα μέλη της συμμορίας έστελναν μπράβους να εκφοβίσουν και να τα ξυλοκοπήσουν.

Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι αστυνομικοί, εκ των οποίων τρία αδέρφια που ο πατέρας τους ήταν μέλος του κυκλώματος, οι οποίοι έμπαιναν στο σύστημα poliseonline και έδιναν πληροφορίες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για διωκτικά έγγραφα που εκκρεμούσαν. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποσπάσει από τα θύματά τους 2.500.000 ευρώ.

Ο ογκωδέστατος φάκελος στοιχείων της έρευνας που συνέλεξαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αριθμεί 2.500 σελίδες.

Η έρευνα κράτησε περίπου δύο χρόνια και παραδόθηκε στον δικαστικό λειτουργό τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι καθοριστικές, καθώς σύμφωνα με την πορεία των ερευνών και των συγκεντρωμένων στοιχείων δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Σχετικά Άρθρα