Γεωργιάδης: “Καμία συζήτηση συγκυβέρνησης στις πρώτες εκλογές – Θα παραδώσουμε αμέσως την διερευνητική εντολή”

 Γεωργιάδης: “Καμία συζήτηση συγκυβέρνησης στις πρώτες εκλογές – Θα παραδώσουμε αμέσως την διερευνητική εντολή”

Σφοδρή σύγκρουση για τα σενάρια της κυβέρνησης των ηττημένων είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε το στόχο της ΝΔ για σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει αμέσως την διερευνητική εντολή που θα λάβει αμέσως μετά τις εκλογές της 21 Μαΐου.

Στις πρώτες εκλογές έχουμε πει ότι δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση περί συγκυβέρνησης. Θα την καταθέσουμε αμέσως (σσ τη διερευνητική εντολή). Την παίρνουμε την δίνουμε. Τελείωσε” ανέφερε χαρακτηριστικά για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως η κρυφή επιθυμία των στελεχών του είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης των ηττημένων παρά της διαψεύσεις της ηγεσίας του κόμματος.

“Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιώργος Τσίπρας λένε ότι δεν θα καταθέσουν αμέσως την 2η διερευνητική που θα λάβουν σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ηττημένων. Αν δεν θέλεις να κάνεις τέτοια κυβέρνησης καταθέτεις αμέσως την εντολή” είπε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει σε άλλο σημείο “Ο κ. Τσίπρας δεν λέει ότι θα κάνει κυβέρνηση ηττημένων για να μην τρομάξει τον κόσμο. Αφήνει όμως το παράθυρο ανοικτό και λέει ότι θα πάρει την εντολή και θα δει τι θα κάνει και τι θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος”

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ Τσίπρα ο οποίος είπε αρχικά ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα όργανα του κόμματος μετά τις εκλογές για να το διορθώσει στην συνέχεια λέγοντας “για εμάς ισχύει αυτό που αποφασίσαμε πρόσφατα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, δηλαδή ότι δεν θα πάμε σε κυβέρνηση ηττημένων. Από εκεί και πέρα είναι απόφαση του προέδρου αν θέλει ο πρόεδρος να το πάει στα όργανα θα το πάει”.

“Η ΝΔ μας λέει πως είτε είναι πρώτη είτε δεύτερη δεν θα πάρει την εντολή. Εμείς λέμε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος θα σχηματίσει κυβέρνηση, αν έρθει δεύτερος δεν θα σχηματίσει” συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα