Τσίπρας: Με τη νίκη στις 21 Μαΐου ξαναφέρνουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο – Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αλλαγής

 Τσίπρας: Με τη νίκη στις 21 Μαΐου ξαναφέρνουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο – Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη αλλαγής

«Αυτός ο πρωθυπουργός που σε όλα τα κρίσιμα δεν ήξερε τίποτα» πρέπει «να κριθεί μεταξεταστέος με την ψήφο του ελληνικού λαού για να μάθει ποια χώρα κυβέρνησε και πού την οδήγησε» τόνισε από τη Δράμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δικαιολογίες για τις υποκλοπές, για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κοροναϊού, για τις business του Πάτση, για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων και για τα υπόλοιπα σκάνδαλα της ΝΔ.

«32 μέρες μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου. 32 μέρες από τη μέρα που με τη ψήφο του λαού μας θα φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας», επεσήμανε στην αρχή της ομιλίας του.

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

«Γιατί αυτό που ζητά ο λαός μας είναι μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό που αισθάνομαι παντού είναι ένα μεγάλο ως εδώ.

  1. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία
  2. Με τη διαφθορά
  3. Με την ακρίβεια
  4. Με την ανασφάλεια
  5. Με την καθεστωτική φαυλότητα
  6. Με την αδικία.

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μάη, λέμε ως εδώ με όσα μας πνίγουν και ξαναφέρνουμε στο τόπο τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την εντιμότητα, τη δημοκρατική σταθερότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του:

«Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα. Με το εισόδημα να συρρικνώνεται. Τις τιμές στο ρεύμα, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ να αυξάνονται διαρκώς.

  1. Με τη «νομιμοποίηση» της αισχροκέρδειας
  2. Με τη διαφθορά, τους Πάτσηδες και τη γαλάζια επέλαση στα δημόσια ταμεία.
  3. Με τους πλειστηριασμούς και το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών,
  4. Με τη ταπείνωση της μεσαίας τάξης στις ουρές με κουπόνια.
  5. Με τη κανονικότητα της εργασιακής ανασφάλειας, τη μαύρη εργασία και το καθεστώς ζούγκλας
  6. Τις υποκλοπές και την κακοποίηση του κράτους δικαίου.
  7. Τους χιλιάδες άνεργους νέους που αναζητούν ελπίδα και διέξοδο.

Αλλά και με τις απανωτές τραγωδίες που περάσαμε.

  1. Με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας.
  2. Με την τραγωδία των Τεμπών.

Όλα όσα ζήσαμε και ζούμε καθιστούν επιτακτική ανάγκη πλέον την πολιτική αλλαγή.

Από δω, από τη Δράμα, λοιπόν, θέλω να στείλω ένα μήνυμα: Στις 21 Μαΐου αυτό το δράμα πρέπει να τελειώσει.

Θα κάνουμε με όπλο την αλήθεια ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελειώσει. Και να είστε σίγουροι ότι θα τελειώσει.

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει ένα άλλο δρόμο για τη χώρα μας. Δρόμο δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Διαφάνειας και ισονομίας. Εντιμότητας και σεβασμού στο τελευταίο ευρώ του λαού.

Αυτή δεν είναι κάποια κομματική επιδίωξη. Κάποιος στεγνός πολιτικός στόχος. Είναι ανάγκη αδήριτη. Είναι απαίτηση που πηγάζει από τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές η απαίτηση και η αγανάκτηση, γίνονται απόφαση για πολιτική αλλαγή. Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η πολιτική Μητσοτάκη κάνει την αδικία κανονικότητα

Ας αφήσουμε στον κύριο Μητσοτάκη τα σχήματα της επικοινωνίας και της προπαγάνδας που μόνο σκοπό έχουν να συγκαλύψουν την αλήθεια της πολιτικής του. Κι ας κουβεντιάσουμε ήσυχα κι απλά.

Αυτή η Ελλάδα που ζούμε τα τελευταία χρόνια μας αξίζει;

Είναι δικαιοσύνη, εταιρείες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού να εμφανίζουν κέρδη πάνω από 1 δισ. η κάθε μία, ενώ το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε την τελευταία τετραετία κατά 40 δισ.;

Είναι δικαιοσύνη να λεηλατούν για λίγες χιλιάδες ευρώ σπίτια και επιχειρήσεις τα κοράκια, ενώ το κόμμα που καλύπτει αυτή τη λεηλασία να χρωστάει 400 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα;

Είναι ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, εγγύηση για καλύτερο αύριο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην ελληνική οικονομία να ανέρχονται σε 111 δισ. Ευρώ;

4.200.000 πολίτες να έχουν μη εξυπηρετούμενες οφειλές σε τράπεζες, funds, εφορία και ΕΦΚΑ;

1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί να έχουν κατασχεθεί;

Είναι δικαιοσύνη οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν να δουν αύξηση στο μισθό τους πάνω από δέκα χρόνια, ενώ η γαλάζια κομματική στρατιά να απολαμβάνει αστρονομικούς μισθούς;

Είναι δικαιοσύνη για την οικονομία, την κοινωνία, τη χώρα, η κατάργηση του οχτάωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η κατάργηση κάθε προστασίας της εργασίας;

Υπάρχει κάποιου είδους δικαιοσύνη, ή προοπτική, όταν με τις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, του σούπερ μάρκετ, το εισόδημα εξανεμίζεται στις τρεις βδομάδες του μήνα;

Ενώ την ίδια στιγμή η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και οι πάροχοι της ενέργειας αποκομίζουν εκατομμύρια;

Και 15 εισηγμένες εταιρίες έχουν κάνει ρεκόρ κερδών 20ετίας ;

Διότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Είναι η πολιτική Μητσοτάκη που την προκαλεί.

Που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πάμπλουτους.

Κάνει την αδικία κανονικότητα. Και διαπράττει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων και περιουσιών στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Από τους πολλούς στους ελάχιστους.

Κρύβεται αυτή η πραγματικότητα; Όχι βέβαια.

Γιατί δεν είναι θέαμα σε τηλεοπτικές οθόνες. Είναι η ίδια η ζωή των ανθρώπων. Είναι ο μόχθος, η αγωνία, ο αγώνας των ανθρώπων.

Ότι και να λένε δε κρύβεται.

Μητσοτάκης… πρωθυπουργός της άγνοιας

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της άγνοιας. Δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι πεθαίνουν αβοήθητοι, αλλά είχε στα συρτάρια του την έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα.

Δεν ήξερε τι κάνει στο διπλανό γραφείο του Μαξίμου ο ανεψιός του. Αλλά συμφωνούσε με την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, που δε γνώριζε δήθεν την ύπαρξή του, μέχρι το Σουδάν.

Δεν ήξερε ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ. Αλλά προνοούσε για αύξηση των θέσεων διευθυντών με πλούσιους μισθούς συν μπόνους. Και φρόντιζε να αμείβεται ο εκλεκτός του κύριος Στάσσης με χίλια ευρώ ημερησίως. Συν μπόνους κι αυτός.

Δεν ήξερε την κατάσταση των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Αλλά θα εγκαινίαζε ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης την επόμενη μέρα της τραγωδίας.

Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει.

Δεν ήξερε τίποτε για τις εταιρίες που ιδρύθηκαν μια και δυο μέρες πριν για να λάβουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων. Δέκα δισεκατομμύρια σε ημέτερους και κολλητούς.

Δεν ήξερε και δεν ξέρει για το ρουσφέτι που επανίδρυσε πανηγυρικά ο ίδιος. Για τις χιλιάδες των μετακλητών.Αλλά τους χάρισε μεγάλες αυξήσεις μισθών.

Δεν ξέρει βέβαια τίποτε και για το δημόσιο χρέος της χώρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ρυθμισμένο χρέος 356 δισ. και επί αρίστων αυτό έφτασε στα 400 δισ.

Αλλά ήξερε – ο αθεόφοβος – να λέει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις. Σήμερα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Τι θα ήταν σήμερα αυτή η χώρα – θα ήταν μια χώρα σαν τη Λιβύη και θα έπαιζε ρόλο η Τουρκία.

Αυτός ο πρωθυπουργός που σε όλα τα κρίσιμα δεν ήξερε τίποτα, πρέπει να κριθεί μετεξεταστέος με την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές. Αυτή η πολιτική πρέπει να ηττηθεί στις 21 Μαΐου.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει. Το Μαξίμου πρέπει να είναι σύμβολο δημοκρατίας και όχι έδρα Ανώνυμης Εταιρίας.

Στο επίκεντρο η δικαιοσύνη και η πατρίδα

Δεν υπάρχει πιστεύω κανένας Έλληνας σήμερα, είτε αριστερός, είτε κεντρώος, είτε δεξιός, που να μην καταλαβαίνει ότι η τρομακτική διεύρυνση των ανισοτήτων, η διαφθορά, η εσκεμμένη άγνοια, η ανικανότητα και η οικογενειοκρατία, ο κομματισμός και η περιφρόνηση της πλειοψηφίας, δεν προαναγγέλλουν τίποτε καλό.

Συσσωρεύεται στην κοινωνία μας η αντίθεση σ’ αυτή την πολιτική. Η αγανάκτηση για τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την αδικία. Η οργή που ξεχείλισε μετά τα Τέμπη.

Αυτή η αντίθεση, η αγανάκτηση, η οργή, πρέπει να γίνει δύναμη αλλαγής. Δύναμη δικαιοσύνης.

Η ψήφος μας στις 21 του Μάη να γίνει ψήφος δικαιοσύνης. Να ξεπεράσουμε τεχνητούς διαχωρισμούς, ανούσιες αντιπαραθέσεις, μικροκομματικά μαγειρέματα.

Να βάλουμε στο κέντρο της προσοχής, της αντιπαράθεσης και της ψήφου μας τη δικαιοσύνη και την πατρίδα. Η δικαιοσύνη δεν είναι απλά ένα σύνθημα για μας. Δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

Η δικαιοσύνη είναι η ψυχή μας. Είναι η αξία και ο στόχος που διαπερνά το πρόγραμμά μας. Είναι κάθε λέξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα δικαιοσύνης παντού, αντιπαραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα πρόγραμμα που συνοψίζεται σε:

  1. Αύξηση μισθών.
  2. Μείωση τιμών,
  3. Ρύθμιση χρεών,
  4. Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

Είναι ρεαλιστικοί αυτοί οι στόχοι;

Υπάρχουν δυνατότητες να γίνουν πράξη;

Μήπως είναι, όπως λέει η προπαγάνδα του καθεστώτος, απλώς προεκλογικές υποσχέσεις;

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει αυτό το κουσούρι. Να μοιράζει με απευθείας αναθέσεις και προστασία της αισχροκέρδειας δισεκατομμύρια. Αλλά να φωνάζει πού θα βρείτε τα λεφτά κάθε φορά που ακούγεται ένα φιλολαϊκό μέτρο.

Αυτό το παραμύθι λοιπόν πρέπει να τελειώσει. Ούτε ανάπτυξη, ούτε κοινωνική συνοχή, ούτε σταθερότητα, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χρηματοδοτήσουμε τη δικαιοσύνη. Θα κόψουμε το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής για να τροφοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι ρεαλιστικός στόχος η αύξηση του βασικού μισθού στα 880 ευρώ και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή του;

Η αύξηση 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων; Ναι είναι.

Όχι μόνο γιατί θα ανακουφίσει χιλιάδες οικογένειες, αλλά και γιατί θα αναζωογονήσει την αγορά και θα δώσει νέες δυνατότητες στους μικρομεσαίους, τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες.

Όλους όσους η λιτότητα στραγγίζει.

Είναι ρεαλιστικός στόχος η μείωση των τιμών; Ναι είναι.

Με αυστηρά μέτρα στην αγορά.

Με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Με κρατικοποίηση της ΔΕΗ, για να γίνει στήριγμα της κοινωνίας από κύριο ένοχο της αφαίμαξής της.

Είναι ρεαλιστικός στόχος η ρύθμιση χρεών; Ναι, είναι.

Με την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Τη διαφάνεια, τη φορολόγηση και τον έλεγχο στη δράση και τις συναλλαγές των funds.

Τις 120 δόσεις και τη διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Το τεκμηριωμένο σχέδιο που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν λίγες μέρες και φέρει μεταξύ άλλων την υπογραφή της Λούκας Κατσέλη.

Και με δημόσιο τραπεζικό πυλώνα την Εθνική Τράπεζα, που μπορεί και πρέπει να γίνει εκπρόσωπος της κοινωνίας στο τραπεζικό σύστημα και όχι εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων.

Αιμοδότης της μεσαίας τάξης και της οικονομίας και όχι χρηματοδότης μια κρατικοδίαιτης κι αεριτζίδικης επιχειρηματικότητας.

Είναι ρεαλιστικός στόχος το νέο ΕΣΥ;

Οι αμοιβές αξιοπρέπειας στους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη ζωή και την υγεία όλων;

Η αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της Παιδείας;

Το κοινωνικό κράτος, η προστασία των ανθρώπων με αναπηρία, η αξιοπρέπεια για όλους;

Η δέκατη τρίτη σύνταξη, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, η αύξηση των συντάξεων, ώστε σε βάθος τετραετίας να βρεθούν οι συνταξιούχοι στο επίπεδο της αξιοπρεπούς επιβίωσης; Ναι, είναι.

Αυτοί που σπαταλούν δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις, απονέμουν ασυλία στους τραπεζίτες, διοχετεύουν δισεκατομμύρια στην ολιγαρχία, δεν δικαιούνται να ισχυρίζονται ότι δεν είναι ρεαλιστικό να επενδύσουμε χρήματα του λαού για το λαό.

Ακόμα και εν μέσω της ασφυξίας των μνημονίων εμείς αποδείξαμε ότι εκείνο που πρώτα μετράει είναι η πολιτική βούληση. Η κοινωνική ευαισθησία. Έτσι κρατήσαμε την κοινωνία όρθια. Έτσι Ανατάξαμε το ΕΣΥ. Και δώσαμε σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους περίθαλψη

Έτσι θεσπίσαμε τη 13η σύνταξη.

Έτσι δώσαμε μέρισμα για τρία συνεχή χρόνια σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Και δεν είχαμε ευχέρεια να μοιράσουμε 55 δισ. εμείς. Είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 37.

  1. Όχι για τις τσέπες μας.
  2. Όχι για οφσορ ετειρείες.
  3. Ούτε για απευθείας αναθέσεις.

Αλλά στα Δημόσια ταμεία για να είναι η χώρα όρθια. Αυτά κάναμε εμείς με μνημόνια. Και είναι απολύτως ρεαλιστικό να κάνουμε πολύ περισσότερα τώρα που υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Θέλουμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας.

Είναι ρεαλιστικός στόχος το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Ναι είναι.

Μπορούμε και θα διαψεύσουμε όλα τα στερεότυπα ότι αυτό το κράτος δεν αλλάζει.

  1. Ο Σημίτης υποσχέθηκε εκσυγχρονισμό του και απέτυχε.
  2. Ο Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυσή του και απέτυχε.
  3. Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε επιτελικό κράτος και τελικά δημιούργησε ένα ιδιόκτητο, αναποτελεσματικό, άδικο, ακόμα και επικίνδυνο για τις ζωές των ανθρώπων κράτος.

Εμείς όμως δεν είμαστε ούτε νομείς, ούτε ιδιοκτήτες, ούτε διανομείς αυτού του κράτους.

Να καταργήσουμε τους άρρωστους δεσμούς του κράτους με τα κόμματα.

Μαζί και με το δικό μας κόμμα.

Να αναβαθμίσουμε το ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Να ρίξουμε φως δημοκρατίας και διαφάνειας στα δυναμικά στηρίγματα του κράτους.

Την ΕΥΠ και την Αστυνομία. Η ΕΥΠ επί των ημερών μας παρακολουθούσε τη Greek Mafia, σήμερα διοικείται από τη Greek Mafia.

Να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε την ψηφιοποίηση ου κράτος αναβαθμίζοντας έτσι και απλοποιώντας τη σχέση του με τους πολίτες.

Να δώσουμε στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων μας δυνάμεων το σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τις αμοιβές που ο ζωτικός τους ρόλος στην προστασία της πατρίδα απαιτεί.

Ο Μητσοτάκης αφήνει την Τουρκία να καπηλεύεται το Αιγαίο

Και μιας και μίλησα για τις Ένοπλες δυνάμεις, να θυμηθώ και κάτι που αφορά τα εθνικά μας θέματα με την ευρύτερη έννοια και είναι σήμερα πάλι στην επικαιρότητα.

Πριν από ένα χρόνο, αν θυμάστε, είχαμε όλοι δει έκπληκτοι τη διαφημιστική καμπάνια της Τουρκίας για το Αιγαίοι με τον τίτλο Turkaegean.

Η απροετοίμαστη κυβέρνησή μας τότε είχε πει τότε ότι έφταιγε… ένας υπάλληλος, και δήθεν θα έκαναν έρευνα και θα τον έβρισκαν.

Ένας υπάλληλος έφταιγε για το Turkaegean, ένας υπάλληλος έφταιγε που άφησαν από το ‘19 τους σιδηρόδρομους χωρίς τηλεδιοίκηση και έγινε η τραγωδία στα Τέμπη.
Πάντα σε αυτήν την κυβέρνηση φταίει ένας υπάλληλος.

Πέρσι, λοιπον, είχαν υποσχεθεί ότι θα έκαναν τα πάντα για να μη συνεχιστεί η καμπάνια Turkaegean και να ανακληθεί το σήμα.

Φέτος, η Τουρκία διαφημίζει κανονικότατα το «τουρκοαιγαίο» σε όλο τον κόσμο. Μετά τον αμερικανικό Τύπο, χθες είχαμε ολοσέλιδες καταχωρίσεις στη γαλλική Le Monde!

Ο κ. Μητσοτάκης ταΐζει εξοπλιστικά πολλών δισ. τους υπερπατριώτες, αλλά την ίδια στιγμή αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, αφήνοντας την Τουρκία να καπηλεύεται το Αιγαίο διεθνώς ως τουριστικό προορισμό.

Τελικά δύο σήματα κατάφερε να κατοχυρώσει ο κ. Μητσοτάκης μέσα σε 4 χρόνια:

  1. Το Turkaegean για να διαφημίζεται η Τουρκία.
  2. Το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του.

Το 2015 παραλάβαμε στα βόρεια σύνορά μας μία χώρα που όλοι την αποκαλούσαν «Μακεδονία».

Το 2019 παραδώσαμε το μακεδονικό λυμένο, παίρνοντας πίσω το Όνομα, τα Σύμβολα, την Ιστορία μας.

Το 2019 παρέλαβαν από εμάς Αιγαίο.

Το 2023, τους προειδοποιούμε, δε θα παραλάβουμε Τουρκοαιγαίο – δε θα ανεχθούμε Τουρκοαιγαίο.

Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστείας που μας παρουσιάστηκε ως αριστεία, τελειώνει στις 21/5.

Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τη χώρα. Μια ευκαιρία για τη δικαιοσύνη παντού. Μια ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τη μεγάλη δύναμη της προοδευτικής παράταξης.

Αλλά όχι δεύτερη ευκαιρία, όπως συχνά λέγεται. ΠΡΩΤΗ.

Να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας και όχι με τη θηλειά της τρόικας που άλλοι είχαν περάσει στο λαιμό της πατρίδας.

Με γενική κατεύθυνση για δικαιοσύνη παντού και όχι με συνεχείς μάχες με τους δανειστές και τους επιτηρητές για να διασφαλίσουμε κάποιο χώρο για τη δικαιοσύνη.

Τότε ήμασταν υποχρεωμένοι να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι απέναντί σας, απέναντι στις ελπίδες και τις προσδοκίες σας, να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα