Τρομακτική η κατάσταση στο Σουδάν – Μαθητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από “αδέσποτη” σφαίρα

 Τρομακτική η κατάσταση στο Σουδάν – Μαθητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από “αδέσποτη” σφαίρα

Ένας δάσκαλος σχολείου στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ δήλωσε ότι ένας από τους μαθητές του πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στη χώρα. «Ένα από τα παιδιά έχει πυροβοληθεί από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Πολλοί άνθρωποι στο Σουδάν έχουν χάσει τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο δάσκαλος, ονόματι Μο, στην εκπομπή Newsday του BBC την Τετάρτη.

Συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Σουδάν έχουν συνηθίσει την «τρομακτική» κατάσταση. Πρόσθεσε ότι το πρωί της Τετάρτης ακούγονταν έντονοι ήχοι πυροβολικού, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ακούει και δεν σέβεται την κατάπαυση του πυρός».

Η συνέντευξη διακόπηκε για λίγο από ήχους πυροβολισμών, καθώς ο δάσκαλος ζήτησε να μετακινηθεί σε ασφαλέστερο μέρος.

Ο Mo δήλωσε ότι οι προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και λιγότερες κάθε μέρα, καθώς τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά. «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι σταθερό, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί» είπε.

Αυτό συνέβη καθώς ο σουδανικός στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) αντάλλαξαν κατηγορίες για παραβίαση της 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κηρύχθηκε την Τρίτη.

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες που ξεκίνησαν το Σάββατο.

Σχετικά Άρθρα