Πότε έμαθε ο Τσίπρας για Γεωργούλη και τι είπε – Νέα στοιχεία για τη διαρροή του ονόματος (vid)

 Πότε έμαθε ο Τσίπρας για Γεωργούλη και τι είπε – Νέα στοιχεία για τη διαρροή του ονόματος (vid)

«Οι φήμες κυκλοφόρησαν στις Βρυξέλλες το 2022. Ήταν φήμες για κακή συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη για ένα άτομο» είπε αρχικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action24 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ίδια τότε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης «ενημέρωσε το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας είπε “ψάξτε την ιστορία, δείτε τι υπάρχει”. Όταν υπάρχει μια φήμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όταν κάνεις έρευνα για φήμη ψάχνεις κάτι χειροπιαστό».

«Όταν μάθαμε για τις φημολογίες, όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας μας, μας ενημέρωσε για τις φήμες και ρώτησε τον Αλέξη Γεωργούλη τί συμβαίνει και αυτός το διέψευσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν το άφησε έτσι. Ψάξαμε με τις διαδικασίες που μπορούσαμε, απευθυνόμενοι στις αρχές του ευρωκοινοβουλίου, αν υπήρξε όντως κάποια καταγγελία. Οι αρμόδιες αρχές δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες που διερευνούσαμε για κακοποιητικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσαν και να το επιβεβαιώσουν γιατί καλύπτονται από το απόρρητο. Η καταγγελία ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μόλις προχθές (σ.σ. την Δευτέρα), γιατί τότε προέκυψε το θέμα της άρσης ασυλίας» συμπλήρωσε η κυρία Τσαπανίδου.

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει ότι ο Στέλιος Κούλογλου δεν είχε καλή ενημέρωση κατά τις χθεσινές δηλώσεις του για τον χρόνο για τον οποίο υπήρχε συζήτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη, η κυρία Τσαπανίδου απάντησε ότι «τον άκουσα τον κ. Κούλογλου και είπε “αν θυμάμαι καλά πριν 1-2 χρόνια»

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχει μια τέτοια φήμη «καλείς τον άνθρωπο για τον οποίο υπήρχε μια φήμη που τότε ήταν ίδια με κουτσομπολιά». «Ήταν μια φήμη για κακή συμπεριφορά, κακοποιητική συμπεριφορά σε συνεργάτες. Για μένα κακή συμπεριφορα είναι κακοποιητική συμπεριφορά» συμπλήρωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την ίδια «φώναξε ο Παπαδημούλης τον Γεωργούλη για το αν υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορες, αν υπάρχουν διαμαρτυρίες από ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Ο κ. Γεωργούλης έκανε λόγο τότε για προσβλητική διαδικασία και διέψευσε τα πάντα».

Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε και για το αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε το όνομα της Έλενας Χριστοπούλου, της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και σωματική βλάβη, λέγοντας «είναι δυνατόν ένα κόμα που στέκεται δίπλα στις γυναίκες, είχε φτιάξει δομές, κέντρα φιλοξενίας για να δημιουργήσει πλαίσιο στήριξης γυναικών που κακοποιούνται, είναι δυνατόν να δώσει το όνομα ενός θύματος; Ούτε καν, είμαστε με το θύμα, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και δεν δείχνουμε καμία ανοχή, δεν υήρχε περίπτωση άνθρωπος από τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το όνομα και να την βάλει σε μια ίδια διαδικασία».

«Όταν το ακούω αναρωτιέμαι “με ποιο σκεπτικό;” και το σκεπτικό είναι ότι δεν το έδωσε το ΠΑΣΟΚ άρα το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν έχει καν λογική» κατέληξε για το θέμα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονικό της αποκάλυψης του ονόματος

Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη ότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, συγκεκριμένα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, προέβαλαν ρεπορτάζ για το ποια είναι η καταγγέλλουσα. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβανόταν απλώς το όνομα, το επίθετο και η ιδιότητά της, αλλά και πιο προσωπικά στοιχεία, τα οποία είχαν αντληθεί από προσωπικούς λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Μεγάλες ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα ήταν από τις πρώτες που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, επιλέγοντας συνειδητά να μην προστατέψουν το φερόμενο ως θύμα μιας αποτρόπαιης πράξης, όπως είναι ο βιασμός.

Στη συνέχεια τα στοιχεία της γυναίκας, μαζί με τις φωτογραφίες της φυσικά, δημοσιοποιήθηκαν και σε άλλα μέσα.

  • Παραμένει βεβαίως άγνωστο από πού διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία τελικώς αναγκάστηκε χθες να προχωρήσει σε δημοσίευση στοιχείων της υπόθεσης, αποδεχόμενη ότι πρόκειται πράγματι για εκείνη που έκανε την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως κινήθηκε ως όφειλε αστραπιαία, καταδικάζοντας ξεκάθαρα τις πρακτικές αυτές και κόβοντας κάθε δεσμό με τον Αλέξη Γεωργούλη, αν και η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη, σπεκουλάροντας σχετικά με τη στάση της Κουμουνδούρου, αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.