Σουδάν/Εξέλιξη για Έλληνες τραυματίες – Μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο – “Ο ένας πρέπει να κάνει άμεσα χειρουργείο”

 Σουδάν/Εξέλιξη για Έλληνες τραυματίες – Μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο – “Ο ένας πρέπει να κάνει άμεσα χειρουργείο”

Οι δύο Έλληνες τραυματίες του Σουδάν έχουν πλέον μεταφερθεί από το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν έξω από την πόλη Χαρτούμ, όπως είπε στο OPEN ο Μητροπολίτης Σάββας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μίλτος Σακελλάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, βρίσκονται στο σπίτι του ενός εκ των δύο τραυματιών και δεν κινδυνεύουν.

Ο ένας από τους δύο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ο δεύτερος έχει στο πόδι του θραύσματα και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε αυτό οι γιατροί λόγω των πυρών και των εκρήξεων στους δρόμους της πόλης.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο του Χαρτούμ ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και η φράση του μητροπολίτη Νουβίας Σάββα, είναι αποκαλυπτική για το εμφυλιακό χάος που επικρατεί στο Χαρτούμ. «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην οροφή της ορθόδοξης Μητρόπολης της πόλης, στην οποία εγκλωβίστηκαν τέσσερις Έλληνες και ακόμα 11 πιστοί, έπιασε φωτιά και χρειάστηκε να επέμβει ο στρατός της χώρας για να σβήσει.

Το νοσοκομείο χτυπήθηκε

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το νοσοκομείο στο οποίο βρίσκονταν οι δύο Έλληνες χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να παραμένουν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια.

Στη συνέχεια, ένα ασθενοφόρο ανέλαβε να τους παραλάβει ώστε να διακομιστούν σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας ώστε να είναι ασφαλείς. Ωστόσο, η επικοινωνία με το ασθενοφόρο, όπως είπε ο Μητροπολίτης Σάββας, έχει διακοπεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς που βρίσκεται για πολλή ώρα.

Σχετικά Άρθρα