Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: “Μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση απέναντι σε εγκληματικές πράξεις – Το έμαθα από τους δημοσιογράφους”

 Ανδρουλάκης για υπόθεση Γεωργούλη: “Μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση απέναντι σε εγκληματικές πράξεις – Το έμαθα από τους δημοσιογράφους”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ερωτώμενος σχετικά με το αν υπήρχε ενημέρωση από την καταγγέλλουσα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: “Μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι σε εγκληματικές πράξεις. Επέλεξε να αντιμετωπίσει μόνη με τους δικηγόρους της την κατάσταση”. Σχετικά με το αν γνώριζε ο ίδιος και ο χώρος του για την υπόθεση, ξεκαθάρισε πως ούτε αυτοί γνώριζαν ούτε η οικογένειά της. Μέχρι πριν δύο ημέρες που έδωσαν κάποιοι το όνομά της στη δημοσιότητα, και ξεκίνησε προσπάθεια ανθρωποφαγίας” σημείωσε.

Στη συνέχεια, τόνισε πως με την παραπάνω πρακτική, υπονομεύεται η προσπάθεια άλλων θυμάτων να καταγγείλουν παρόμοια γεγονότα. “Εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους ότι μέλος των κεντρικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει την καταγγελία. Μετά έμαθα το πρόσωπο. Αυτό δείχνει τη γενναιότητά της, με έναν μοναχικό τρόπο ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά“.

Σε σχετική ερώτηση για το αν ήταν στη σκέψη του να συμπεριληφθεί η καταγγέλλουσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί “ώστε η ζωή, η καθημερινότητα, οι προσδοκίες του ανθρώπου αυτού να μην αλλάξουν”“Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό κάθε γυναίκας που δεν ενθαρρύνεται να μιλήσει. Έχουμε χρέος οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι στον βωμό των κλικ είχαν συμπεριφορά που δεν αξίζει στη χώρα και τον πολιτισμό μας” πρόσθεσε.

“Το μόνο που θέλω να σχολιάσω” είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, “είναι ότι πριν από μήνες κάποιοι μας έλεγαν, όπως ο κ. Τσίπρας, ότι η βελγική δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα” και συνέχισε, επικρίνοντας έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην υπόθεση: “Χθες, η κ. Τσαπανίδου είπε ότι υπάρχουν ερωτήματα είπε μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι “κάποιοι στην Ελλάδα έχουν άσχημη νοοτροπία”. Όπως είπε στη συνέχεια, “αξιολογούν τις πράξεις ανάλογα με τα άτομα που εμπλέκονται και όχι με τα γεγονότα. Προσπάθησαν να διαρρεύσουν ότι η καταγγελία έγινε σήμερα. Και ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Αλέξης Τσίπρας δείχνουν άσχημη νοοτροπία. Πρέπει να εξετάζουμε τα γεγονότα χωρίς να βάζουμε την ιδιοτέλεια. Οργανωμένα συστήματα του διαδικτύου προσπαθούν να δείξουν άλλες προεκτάσεις. Δεν πρέπει κάποιοι να τους ρίχνουν σε λάκκο ανθρωποφαγίας”.

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το θύμα είναι ισχυρό πρόσωπο και δεν θα μπει σε τέτοια συζήτηση. Αυτό που επανέλαβε στη συνέχεια, ήταν το να χαρακτηρίσει “ακραίο οπορτουνισμό” τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για την βελγική δικαιοσύνη, “ιδιαίτερα στην περίπτωση ακραίας καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλά καρτ” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις εκλογές και τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι από πλευράς του έχει περιγράψει ξεκάθαρα όλο τον οδικό χάρτη, κάτι που δεν έχουν κάνει οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Όπως σημείωσε “με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, βάση των προτεραιοτήτων μας ξεκινάμε διαπραγματεύσεις”. Περιγράφοντας τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν σε μια επόμενη κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι αυτά θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, που θα μπορούν να εκφράσουν το παρεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας. “Θα είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, όχι με μόνο κίνητρο την εξουσία γι την εξουσία” τόνισε. “Δίνω μάχη για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα είναι θεματοφύλακας για κοινωνική δικαιοσύνη, ευημερία και ασφάλεια. Η ανασφάλεια σε κοινωνικό κ πολιτικό πεδίο κλιμακώνεται τα προηγούμενα χρόνια” συμπλήρωσε. “Δεν θέλω την επόμενη μέρα κανείς να μου πει ότι είμαι ένα από τα ίδια. Αυτοί που είναι ας έχουν την ίδια συμπεριφορά μαζί μου και ας αφήσουν τις υπεκφυγές.” είπε μεταξύ άλλων.

“Θα συνομιλήσουμε με όλα τα κόμματα που αποδέχονται το σχέδιο μας. Είμαστε χρήσιμοι και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση γιατί έχουμε καθαρή θέση υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε σχετικά με τη στάση του σε μια ενδεχομένη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, όπου θα συνομιλήσει με το πρώτο κόμμα. “Δεν πρόκειται να λειτουργήσω με τρόπο που θα αμφισβητήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό” ξεκαθάρισε, και αναφέρθηκε στους “εκβιασμούς Μητσοτάκη” για το “θα κάνω όσες εκλογές χρειαστεί” τους οποίος και είπε ότι απορρίπτει. Παράλληλα, εκτόξευσε και “καρφιά” εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας το αίτημά του για ντιμπέιτ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. “Νομίζει ότι έχουμε προεδρικό σύστημα όπως η Γαλλία;” εί[πε χαρακτηριστικά

“Ξέρω το παιχνίδι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι οι άλλες ψήφοι είναι χαμένες. Εμείς λέμε σεβασμός στους θεσμούς, κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη, λέμε ως εδώ. Για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα σέβεται τον πολίτη.”

“Η πρότασή μου θα δίνει διέξοδο από την πρώτη Κυριακή” υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης. “Οπορτουνισμός είναι να λες κάθε φορά τι σε βολεύει. Έχω πει την άποψή μου για την διακυβέρνηση της χώρας από τότε που βγήκα. Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να βλέπει – όπως στα Τέμπη – ότι κάνουν όλοι ό,τι μπορούν για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Κρατάω σταθερά στο τιμόνι” σημείωσε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του απευθύνεται “στους ανθρώπους που θέλουν γενναίες αλλαγές στη ζωή τους”. “Ο ελληνικός λαός έχει κοινές αγωνίες. Εγώ λέω να μας εμπιστευτούν. Για να γίνει το κράτος κανονικής λειτουργίας και όχι εργαλείο του εκάστοτε κυβερνώντος. Οι αγωνίες δεν έχουν πολιτικό – κομματικό προφίλ και ταυτότητες. Έχουμε χρέος να αλλάξουμε την Ελλάδα.” κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα