Ακρόπολη: Η ομολογία του 17χρονου δράστη – Μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη για ένα τσαντάκι

 Ακρόπολη: Η ομολογία του 17χρονου δράστη – Μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη για ένα τσαντάκι

Σοκ προκαλεί η νέα αιματηρή επίθεση κατά ανηλίκου στην Ακρόπολη. Θύτες δυο 17χρονοι και θύμα ο 18χρονος Δημήτρης ο οποίος νοσηλεύεται για τρίτη μέρα στο νοσοκομείο μετά τις μαχαιριές που δέχθηκε στη μέση του δρόμου σε ένα πολυσύχναστο σημείο στην καρδιά της πόλης με το ρολόι να δείχνει 11.30 το βράδυ.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα σημάδια της αιματηρής επίθεσης. Οι κηλίδες αίματος στο παντελόνι του ανήλικου δράστη ο οποίος μαχαίρωσε τον 18χρονο σε λαιμό και κοιλιά μέχρι να καταφέρει να του αρπάξει την τσάντα χωρίς να σκεφτεί στιγμή ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

Ο Δημήτρης μέσα από το νοσοκομείο προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του και να ξεπεράσει το σοκ που βίωσε λέγοντας τόσο στους γονείς του, όσο και σε δημοσιογράφους ότι ζει από θαύμα. Από την άλλη ο κατηγορούμενος μαχαιροβγάλτης έχει παραδεχθεί την πράξη του ισχυριζόμενος πως: «Τους ζήτησα ένα τσιγάρο, τους προσέγγισα και τότε έπιασα τον έναν και έβγαλα το μαχαίρι».

Ο 18χρονος όμως αντιστάθηκε και τότε ο δράστης όπως ισχυρίστηκε τον μαχαίρωσε σε λαιμό και κοιλιά, άρπαξε το τσάντα και άρχισε να τρέχει. Μάλιστα πήγε στο σπίτι του και έβαλε τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο. Ο συνεργός του επιχείρησε να διαφύγει όμως τον “συνέλαβαν” οι φίλοι του θύματος οι οποίοι αμέσως μετά το περιστατικό τον κυνήγησαν και τον ακινητοποίησαν στην οδό Αδριανού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών: «Την 23.30 ώρα της 17.4.2023 στην συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου οι δράστες προσέγγισαν τους Α.Γ , Κ.Δ ,Π.Π Π.Ι και P.B. O δράστης με απειλή μαχαιριού ακουμπώντας στο λαιμό του Κ.Δ προσπαθώντας να αφαιρέσει με βία το τσαντάκι ενώ ο δεύτερος δράστης παρατηρούσε το χώρο.Στη συνέχεια ο ανήλικος δράστης τραυμάτισε με το μαχαίρι τον Κ.Δ στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα και του αφαίρεσε το τσαντάκι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ο Α.Γ ακολούθησε τον δεύτερο δράστη και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια διερχομένων στην οδό Αδριανού 39 .Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί , τον δέσμευσαν και τον μετέφεραν στο Τ.Α Ακροπόλεως όπου και συνελήφθη. Περισυνέλλεξαν το αφαιρεθέν τσαντάκι που απέρριψε ο δράστης στην προσπάθεια διαφυγής του».

«Ζω από θαύμα», λέει ο 18χρονος Δημήτρης

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

Η κατάσταση του 18χρονου κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα