Υπόθεση Γεωργούλη: Η επόμενη μέρα μετά το αίτημα για άρση ασυλίας – Οι καταγγελίες, οι πολιτικές αντιδράσεις και τα ερωτήματα για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας

 Υπόθεση Γεωργούλη: Η επόμενη μέρα μετά το αίτημα για άρση ασυλίας – Οι καταγγελίες, οι πολιτικές αντιδράσεις και τα ερωτήματα για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλουσας

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε αστραπιαία εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της ευρωομάδας «δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση». Βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις βελγικές αρχές ενώ η καταγγελία αφορά το 2020 και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η καταγγέλλουσα είναι υπάλληλος της Κομισιόν και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Την περίοδο που η ίδια καταγγέλλει παρενόχληση από τον ευρωβουλευτή δεν είχε ενταχθεί στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ηδη πολλοί «φωτογραφίζουν» την Ελένη Χρονοπούλου ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά του κόμματος που θεωρείται πως ανήκει στη στενή ομάδα του προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Ελένη Χρονοπούλου, φέρεται να είχε έως το συμβάν, το 2020, ολιγόχρονη σχέση με τον γνωστό ηθοποιό. Εξακολουθεί, όμως, να αποτελεί ερώτημα αν η καταγγελία έγινε το 2020, αργότερα ή και πρόσφατα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αν η καταγγελία έγινε από το 2020, έφτασε στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου τώρα, τρία χρόνια μετά και ένα περίπου μήνα μετά τις εκλογές. Και, βεβαίως, αν η καταγγελία είχε γίνει το 2020 θα είχε τουλάχιστον ενοχληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο Αλ. Γεωργούλης, ενώ η υπόθεση θα έφτανε στο Ευρωκοινοβούλιο αρκετά νωρίτερα.

Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα και τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είναι ήδη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ήθελαν σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπο του απόδημου ελληνισμού, καθώς ζει στις Βρυξέλλες.

Στο Στρασβούργο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή με το αίτημα να παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

  • Με τις εξελίξεις να τρέχουν, ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έκρυψε την έκπληξή του για την καταγγελία χαρακτηρίζοντάς την «καταφανώς ψευδής και συκοφαντική (…)».

Ο ίδιος, απέναντι σε αυτήν «την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές», προτίθεται να δώσει τη μάχη του στη δικαιοσύνη, «για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας».

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλει επ’ ουδενί να επηρεάσει τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως λέει, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αμέσως αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός κόμματος και εκτός Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας τον γνωστό ηθοποιό.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν η υπόθεση αφορά τον Γεωργούλη και το πρόσωπο που τον καταγγέλλει και πως δεν του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Αν κριθεί ένοχος θα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα και φυσικά, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Στην ανακοίνωσή του για θέμα το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αν και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν αυτός που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας, κάτι που όμως δεν προκύπτει, καθώς το όνομα πρωτοαναφέρθηκε από φιλοκυβερνητικά σάιτ. Η Χαριλάου Τρικούπη, παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να δώσει πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα:

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία» αναφέρει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη χωρίς να κατονομάζει αυτούς που τα διέρρευσαν.

«Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», καταλήγει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την υπόθεση.

Νωρίτερα, από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά; Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Σχετικά Άρθρα