Πρωτοφανής τιμωρία για την ΑΕΚ – Κεκλεισμένων όλη τη χρονιά

 Πρωτοφανής τιμωρία για την ΑΕΚ – Κεκλεισμένων όλη τη χρονιά

Μια κρίσιμη συνεδρίαση, για το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ στο μπάσκετ, έλαβε χώρα, καθώς ο αθλητικός δικαστής του BCL κάλεσε την Ενωση και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, για όσα συνέβησαν την Μεγάλη Τετάρτη στο κλειστό των Λιοσίων.

Στη συνεδρίαση αυτή όλα τα σενάρια ήταν πιθανά, λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος των επεισοδίων, αλλά και την ένταση που είχε δημιουργηθεί από τo Game 2 της σειράς στο κλειστό των Λιοσίων. Μάλιστα ο κίνδυνος να αποκλειστεί η Ένωση από την διοργάνωση της νέας σεζόν ήταν ορατός.

Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο αθλητικός δικαστής του BCL επέβαλε στην ΑΕΚ τιμωρία της έδρας για όλη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, κάτι που σημαίνει πως σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 2023-24 η Ένωση θα παίζει χωρίς την παρουσία φιλάθλων της στο κλειστό των Λιοσίων. Παράλληλα, επιβλήθηκε και πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.

Από την ΑΕΚ εξετάζεται παράλληλα και η προσφυγή στο CAS, για την απόφαση του αθλητικού δικαστή, ωστόσο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε έγκριτος νομικός, που είχε πολύ έντονη συμμετοχή και στην επίλυση των 27 ban το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα