Με αυτό το μήνυμα ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς – Θύμα γνωστός youtuber

 Με αυτό το μήνυμα ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς – Θύμα γνωστός youtuber

Συνεχώς καινούργιους τρόπους να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες ανακαλύπτουν επιτήδειοι με σκοπό να αποσπούν ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από τις πιο πρόσφατες μεθόδους είναι ένα μήνυμα το οποίο «ενημερώνει» τον παραλήπτη πως το πακέτο του θα παραδοθεί εφόσον έχει πληρώσει τα τέλη παράδοσης οδηγώντας τον σε ένα ενεργό link. Όσοι πατήσουν το link βλέπουν τα χρήματα του τραπεζικού τους λογαριασμού να «κάνουν φτερά». Έτσι οι δράστες, χωρίς να αφήνουν τα ίχνη τους, πλουτίζουν σε βάρος των θυμάτων τους.

Μάλιστα, ο γνωστός youtuber από τη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Κόγιας, έχασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα 4.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε βίντεο που ανήρτησε στο TikTok, του απέσπασαν περίπου 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. «Πάτησα ένα link σε μήνυμα και μου “ρούφηξαν” κοντά στα 4.000 από τον λογαριασμό μου στην τράπεζα. Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό, είχα παραγγείλει μια κάρτα που περίμενα να μου έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μου ήρθε ένα μήνυμα φουλ πειστικό, με λινκ… το έψαξα και στο Google, μου το έβγαλε κατευθείαν και έβαλα ο μπούφος τα στοιχεία μου… Μην πατάτε links στα μηνύματα για τίποτα!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κόγιας

Στο μήνυμα που λαμβάνουν όλο και περισσότεροι πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα οι δράστες παρουσιάζονται από την ΕΛΤΑ και καλούν τους πολίτες να επιλέξουν το ενεργό link που παραθέτουν με πρόφαση την αποστολή ενός δέματος.

«Το πακέτο σας είναι σε αναμονή. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τα στοιχεία και πληρώστε τα τέλη παράδοσης για να το παραλάβετε στη διεύθυνση του σπιτιού σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα-απάτη.

Σχετικά Άρθρα