Ελεύθερη με όρους η 63χρονη οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε σκύλο

 Ελεύθερη με όρους η 63χρονη οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε σκύλο

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της στην ανακρίτρια για την υπόθεση παράσυρσης και τραυματισμού σκύλου στην περιοχή των Πατελών, στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, η 63χρονη Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια εγκατέλειψε το άτυχο ζώο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η 63χρονη, στην οποία απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 1.500 ευρώ.

Την 63χρονη, που γύρω στις 10 το πρωί οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια, κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του σκυλιού, το οποίο από την παράσυρση τραυματίστηκε και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με την ίδια, η οδηγός σκόπιμα χτύπησε το σκυλί της.

Η παράσυρση έχει καταγραφεί από κάμερα. Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται αυτοκίνητο το οποίο έχει ακινητοποιηθεί σε μικρή απόσταση από το σκυλί, το οποίο βρίσκεται μόνο του στο δρόμο. Στη συνέχεια και χωρίς το σκυλί να έχει μετακινηθεί στο ελάχιστο, το όχημα αρχίζει να κινείται, παρασύροντας κάτω από τις ρόδες του το άτυχο ζώο.

Το σκυλί υπέστη τραύματα σε όλο του το σώμα, ένα σοβαρότερο στο πίσω πόδι και εσωτερική αιμορραγία. Χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευόμενο σε κτηνιατρική κλινική.

Η 63χρονη οδηγός συνελήφθη και, παρότι η ίδια υποστήριξε πως δεν ήθελε να χτυπήσει το ζώο και ότι νόμιζε πως το σκυλί είχε απομακρυνθεί από τον δρόμο όταν πάτησε γκάζι, διώκεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, για εκούσιο τραυματισμό, πρόκληση σωματικών βλαβών και εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς.

Ήδη της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του ζώου, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.