Ακρόπολη: Με διαμπερές τραύμα ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε – 50% πιθανότητες επιβίωσης έδωσαν οι γιατροί

 Ακρόπολη: Με διαμπερές τραύμα ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε – 50% πιθανότητες επιβίωσης έδωσαν οι γιατροί

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ο 18χρονος Δημήτρης, το βράδυ της Δευτέρας (17/04) στην περιοχή της Ακρόπολης. Το θύμα είχε βγει βόλτα με πέντε φίλους του, όταν δύο ανήλικοι τους πλησίασαν για να τους ληστέψουν. Όπως σημείωσε η μητέρα του 18χρονου, ο ίδιος καθόταν σε ένα πεζούλι με τους φίλους του, όταν τούς προσέγγισαν οι ανήλικοι και τους ζήτησαν τσιγάρο. Ο ένας από τους ανήλικους, στη συνέχεια, ζήτησε από το θύμα να τού δώσει το κινητό και την τσάντα του, ενώ ο δεύτερος τον απομόνωσε υπό την απειλή μαχαιριού.

«Ο γιος μου αντιστάθηκε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό, αλλά δεν ήταν βαθύ. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι, όπου χτύπησε αορτή», ανέφερε η μητέρα του θύματος στο Star η οποία συμπλήρωσε και ότι, το τραύμα του, είναι διαμπερές ενώ η αιμορραγία του ήταν αρκετή.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, και γι’ αυτό τον λόγο ο 18χρονος παραμένει υπό παρακολούθηση. Το παιδί, όμως, βγήκε από τη ΜΕΘ και έχει μεταφερθεί σε απλή κλίνη. Η μητέρα του θύματος, πριν βάλει τα κλάματα, συμπλήρωσε ότι, «εύχομαι όλα να πάνε καλά με το παιδί μου». «Μου ήρθε τρέλα, και μέχρι να δω το παιδί να βγαίνει από το χειρουργείο… Είναι τραγικό», είπε η ίδια για τη στιγμή που έμαθε για την επίθεση που δέχθηκε το παιδί της. Η ίδια, μάλιστα, υπογράμμισε ότι, και πριν δύο χρόνια, το παιδί της είχε πέσει θύμα επίθεσης κοντά στο Σύνταγμα, ωστόσο τότε δεν τον έβλαψαν.

Υπό παρακολούθηση τα επόμενα 24ωρα

Και ο πατέρας του 18χρονου αναφέρθηκε στις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, όταν το παιδί διακομίσθηκε, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο. «Οι γιατροί του έδωσαν 50% πιθανότητες να τα καταφέρει», είπε ο ίδιος, ο οποίος και τόνισε ότι, το θύμα θα παραμείνει για δύο με τρία 24ωρα υπό παρακολούθηση ώστε να σιγουρευτούν ότι δε θα υπάρξει κάποια επιπλοκή.

Όπως είπε ο πατέρας του Δημήτρη, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, όταν ο ένας από τους ανήλικους του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Και η γιαγιά του Δημήτρη, όμως, μην μπορώντας να κρύψει την ταραχή της, τόνισε: «Το έχει λυσσάξει το παιδί», συμπληρώνοντας ότι ο εγγονός της είναι καλό παιδί.

Σχετικά Άρθρα