Ακρόπολη: Εκτός ΜΕΘ ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε – Τα πρώτα λόγια του

 Ακρόπολη: Εκτός ΜΕΘ ο 18χρονος που μαχαιρώθηκε – Τα πρώτα λόγια του

Εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», νοσηλεύεται πλέον ο 18χρονος που έπεσε θύμα ληστρικής επίθεσης από συνομηλίκους του το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος υποβλήθηκε σε σοβαρή πολύωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον βρίσκεται «αιμοδυναμικά σταθερός» και «υπό συνεχή παρακολούθηση» σε θάλαμο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, περισσότερο ασφαλής θα είναι η εκτίμηση για την έκβαση της υγείας του μετά το πρώτο 48ωρο.

Η κλινική του εικόνα, ωστόσο, ήταν βαριά κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωση του.

«Αιμοδυναμικά ασταθής φέροντας δύο τραύματα από νύσσον όργανο στη δεξιά τραχηλική χώρα και περιομφαλικά στην περιοχή της κοιλίας έχοντας εικόνα εκσπλάγχνωσης» ήταν η εκτίμηση των χειρουργών.

Ακολούθησε επέμβαση με τη συνεργασία αγγειοχειρουργών και χειρουργών για τον έλεγχο της αιμορραγίας και την αποκατάσταση των βλαβών σε στομάχι, περιτοναϊκή κοιλότητα και τραχηλική χώρα. Η σταθεροποίηση της κατάστασής του οδήγησε στην αποσωλήνωση ήδη με το πέρας της επέμβασης και της ολοκλήρωσης του ελέγχου για τυχόν άλλες βλάβες και τραύματα.

Τα πρώτα λόγια του 18χρονου

«Ο γιος μου πήγε να φύγει και τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε και τον μαχαίρωσε. Στην αρχή τον χτύπησε στο λαιμό. Μετά τον μαχαίρωσε στο στομάχι» είπε η μητέρα του 18χρονου στον Alpha.

«Όταν ξύπνησε και με είδε μου είπε: “μαμά συγγνώμη” Είναι πολύ καλό παιδί. Όλη μέρα σήμερα μου λέει “μαμά συγγνώμη”. Τι να κάνω; Να τον κλειδώσω να μην ξαναπάει βόλτα; Θα φοβόμαστε να αφήνουμε τα παιδιά μας;» πρόσθεσε συγκινημένη η μητέρα του νεαρού.

Οι Αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις. Πρόκειται για Έλληνα 17 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και αυτός που μαχαίρωσε το νεαρό θύμα ενώ συνεργός του ήταν ένας επίσης 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την αιματηρή επίθεση.

Πώς έγινε η επίθεση

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ο 18χρονος καθόταν μαζί με ακόμη πέντε άτομα στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, όταν ο 17χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι, τον χτύπησε στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα και του άρπαξε το τσαντάκι που είχε στη μέση.

Ο 18χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και διασωληνώθηκε. Το πρωί της Τρίτης, ο 18χρονος αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, καθώς έχασε αρκετό αίμα.

Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το τσαντάκι του νεαρού.

Σχετικά Άρθρα