Πάσχα 2023: Ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων – Αυξημένα μέτρα τις ώρες αιχμής

 Πάσχα 2023: Ξεκίνησε η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων – Αυξημένα μέτρα τις ώρες αιχμής

Σταδιακή φαίνεται να είναι η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα από τις γιορτές του Πάσχα, με τον καιρό να σημειώνει σχετική βελτίωση μετά τις πρωινές κατά τόπους βροχοπτώσεις. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από την Αθήνα έφυγαν περίπου 300.000 οχήματα τα οποία θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής κυρίως σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη του Πάσχα.

Ενώ προς το παρόν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας διεξάγεται χωρίς σημαντικά προβλήματα, με σταθερή ροή, στην Αθηνών-Κορίνθου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που ξεκινά από πριν τον Ισθμό και οξύνεται ιδιαιτέρως στα Μέγαρα, με αυξομειώσεις.

Συγκεκριμένα, ανάσχεση παρουσιάζεται για μερικά μόνο χιλιόμετρα στη μεν Αθηνών-Λαμίας λίγο μετά τα διόδια των Αφιδνών. Αντιθέτως στην Αθηνών-Κορίνθου οι ταχύτητες χαμηλώνουν σημαντικά στο ρεύμα προς Αθήνα αρκετά χιλιόμετρα πριν τα διόδια του Ισθμού, έως και την περιοχή των Μεγάρων και λιγότερο στην Μάνδρα. Ο φόρτος των οχημάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα της Τροχαίας, με απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς έως τις 10 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει και την Τρίτη του Πάσχα, αλλά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Επιστροφή με χαλάζι και καταιγίδες

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκεται επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να προειδοποιούν για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.

μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα