Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρίζουν ότι για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός

 Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υποστηρίζουν ότι για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο πρωθυπουργός

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητάει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν αν δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν και «ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας», την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να απεγκλωβιστούν οι Έλληνες πολίτες.

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει πως μετά την πανδημία, την εισαγόμενη ακρίβεια, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θεωρεί υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον εμφύλιο στο Σουδάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την πανδημία, που για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πανδημία Μητσοτάκη, την εισαγόμενη ακρίβεια που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, την κλιματική κρίση και τις παγκόσμιες ανισότητες, για τις οποίες επίσης φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν ότι και για τον εμφύλιο στο Σουδάν ευθύνεται ο Πρωθυπουργός. Την ώρα που η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας».

Σχετικά Άρθρα