Οι υγειονομικοί γιόρτασαν Ανάσταση και Πάσχα με τους ευάλωτους ασθενείς

 Οι υγειονομικοί γιόρτασαν Ανάσταση και Πάσχα με τους ευάλωτους ασθενείς

Οι υγειονομικοί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία πέρασαν τις άγιες ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα μαζί με τους ασθενείς, τα  εγκαταλελειμμένα παιδιά, τα ανήμπορα άτομα  που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο επειδή δεν έχουν πού να πάνε.

Μία κοινή ευχή δίνουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, τις πρωτοβάθμιες Μονάδες, το ΕΚΑΒ, τις Προνοιακές Μονάδες σε όλους τους ασθενείς τους: να είναι περαστικά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και το επόμενο Πάσχα να βρίσκονται σπίτι τους. Όλοι να είναι υγιείς και να γιορτάσουν όπως επιθυμούν!

Το παράπονό τους εκφράζουν μέσω των εκπροσώπων τους οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας για τις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές τους και τη μη αναγνώριση του έργου τους από την Πολιτεία.

Για αρκετές χρονιές –χωρίς ρεπό– την Ανάσταση και το Πάσχα βρίσκονται σε υπηρεσία στα Νοσοκομεία, αλλά δεν παραπονιούνται για αυτό. Το μόνο που τους ενοχλεί είναι η κοροϊδία. Τρία χρόνια  πανδημίας γεμάτα χειροκροτήματα, χωρίς αντίκρισμα. Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που δεν τους επιτρέπουν ούτε μία χρονιά να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις οικογένειές τους, με μισθούς κατώτερους ή ίσους με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

«Να δουλεύεις, να δίνεις τη ζωή σου να σώζεις ασθενείς και να μην μπορείς να συντηρείς με αξιοπρέπεια την οικογένειά σου… Οι υγειονομικοί γιορτάζουν το Πάσχα με τους  ασθενείς, με τα έκτακτα περιστατικά που έρχονται στα επείγοντα των εφημερευόντων  νοσοκομείων, καθώς επίσης και τους νοσηλευόμενους ασθενείς», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχ. Γιαννάκος.
«Τρέχουν και δεν φθάνουν, προσφέροντας νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα. Παρηγορούν τους ασθενείς που δεν είναι σπίτι τους, εύχονται περαστικά, τους συμπαραστέκονται. Συγκινητικές  στιγμές για τους ασθενείς ειδικά για τα σοβαρά περιστατικά.

Η μεγάλη παράλειψη του κράτους πρόνοιας είναι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία, επί μακρόν, λόγω έλλειψης προνοιακών μονάδων.  Το φετινό Πάσχα:

·         6 εγκαταλελειμμένα παιδιά  βρίσκονται στο Αγλαΐα Κυριακού,

·         15 εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Αγία Σοφία και

·         4  εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων Πεντέλης.

Και βέβαια πολλά άλλα στις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων. Μεγάλο κρίμα. Πώς γιόρτασαν την Ανάσταση αυτά τα παιδιά; Αναρωτιέται κανείς; Μου έστειλαν ζωγραφιές τους πριν λίγο καιρό που δείχνουν το ψυχισμό τους…

Εκεί που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά είναι με τα νοσηλευόμενα άτομα, που ενώ έχει  αποκατασταθεί το πρόβλημα της υγείας τους, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να πάνε. Τους έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα, η σύνταξη δεν φθάνει, δεν έχουν σπίτι, δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν υπάρχουν και οι ιδιωτικές είναι απλησίαστες. Παραμένουν μήνες στα Νοσοκομεία. Είναι δεκάδες και συνεχώς αυξάνουν».

Ο κ. Γιαννάκος εύχεται στο ηρωικό προσωπικό των Νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και της Πρόνοιας χρόνια πολλά. «Μην χάσουμε το κουράγιο για προσφορά και την  αγωνιστικότητα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων», τονίζει και προσθέτει:

«Καλό είναι οι πολιτικοί Αρχηγοί των κομμάτων που επισκέπτονται περιοχές της χώρας εν όψει εκλογών, να επισκέπτονται και τα πεδία μάχης του υγειονομικού πολέμου. Έτσι δεν αποκαλούσαν τα νοσοκομεία; Ως εκπρόσωποι της πολιτείας να εκτιμήσουν από κοντά τη κατάσταση. Εάν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις απέναντι στη Δημόσια Υγεία και στους υγειονομικούς ήρωες πολεμιστές».

Σχετικά Άρθρα