Ποιος είναι ο άνθρωπος σκιά που κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη

 Ποιος είναι ο άνθρωπος σκιά που κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη

Οι αντιδράσεις του κόσμου διαφέρουν βλέποντας τον «άνθρωπο-σκιά» να κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η δράση ονομάζεται «Σαν σκιά, 24 ώρες στην πόλη» και η performance γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης με σκοπό να έρθει ο κόσμος σε επαφή με το άγνωστο.

Ο καλλιτέχνης, Αλέξανδρος Μιχαήλ, κυκλοφορεί ως σιωπηλή φιγούρα ντυμένη με μαύρο ολόσωμο spandex zentai, που καλύπτει και το πρόσωπο, κάθεται σε δημόσια παγκάκια, μπαίνει στα λεωφορεία, σε δημόσιους χώρους (μουσεία, μνημεία, καφέ, μπαρ, μαγαζιά), περπατάει στους δρόμους. Παράλληλα καταγράφονται οι αντιδράσεις του κόσμου που σε πολλές πριπτώσεις είναι απλώς… αδιάφορες.

Οπως σημειώνεται και στι ενημερωτικό της συγκεκριμένης δράσης, που θα διαρκέσει ως και τις 7 Απριλίου, «Εχετε ποτέ κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης νιώθοντας σαν να μην υπάρχετε ή σαν να θέλετε να ανοίξει η γη και να σας καταπιεί; Ήταν από ντροπή; Από φόβο για το δημόσιο χώρο ή για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο; Αίσθημα κατωτερότητας λόγω κοινωνικής καταγωγής, ταυτότητας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, επαγγέλματος, αναπηρίας; Λόγω κατάστασης υγείας; Ανεργίας; Αστεγίας; Ψυχικής υγείας; Λόγω χρήσης ουσιών; Πώς είναι να κοιτάζει κανείς τον κόσμο, όταν ο ίδιος είναι ο “κανένας”;».
 

Σχετικά Άρθρα