Με άστατο καιρό ο επιτάφιος – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

 Με άστατο καιρό ο επιτάφιος – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Για σήμερα Μ. Παρασκευή προβλέπονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στο Βόρειο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και ενδεχομένως τμήματα της Θράκης ενώ έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τη βόρεια Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και το Ιόνιο.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες όμως από το μεσημέρι οι αυξημένες συγκεντρώσεις θα περιοριστούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στη βορειοανατολική χώρα.

Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται το πρωί

202304140900_3h_rain_1kgum0zc62d1z

Στην Αττική αναμένονται το πρωί συννεφιές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην κεντρική Μακεδονία ίσως κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες μπόρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στον επόμενο χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ (πορτοκαλί σκίαση) καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

20230414_max_wind

Το Μεγάλο Σάββατο (15/4) ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα και η Ανάσταση θα γίνει χωρίς ομπρέλες.

Την Κυριακή του Πάσχα (16/4) θα ξεκινήσουν οι βροχές. Το πρωί οι βορειοανατολικές ακτές της Ελλάδας και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δουν κάποιες βροχές. Ειδικότερα, τα όποια φαινόμενα εμφανιστούν, θα είναι σε Χαλκιδική, Ροδόπη, Λέσβο και Σάμο, όπου θα επικρατεί συννεφιά, με τον καιρό ωστόσο να βελτιώνεται μετά το μεσημέρι. Μπόρες και καταιγίδες θα έχουν τα Επτανήσια και τα βορειοδυτικά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, τη βόρεια Στερεά, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, η οποία θα δει και χιόνια σε υψόμετρο πάνω από τα 1.600 μέτρα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4), όπου θα επιστρέψουν και οι περισσότεροι εκδρομείς, βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται σε Επτάνησα, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Θράκη, αλλά και τοπικά στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια της ημέρας, τα φαινόμενα θα κινηθούν και στην Πελοπόννησο, την υπόλοιπη Θεσσαλία, ενώ η Αττική ίσως έχει κάποιες μπόρες στα ορεινά.

Σχετικά Άρθρα