ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνει η ωμή παρέμβαση στον Τζανερίκο – Ακόμη δύο πρόσωπα στο κάδρο με σαφείς υπαινιγμούς για τον ίδιο τον πρωθυπουργό

 ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνει η ωμή παρέμβαση στον Τζανερίκο – Ακόμη δύο πρόσωπα στο κάδρο με σαφείς υπαινιγμούς για τον ίδιο τον πρωθυπουργό

Το κυβερνητικό βέρτιγκο διαχέεται σε κάθε κίνηση της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να ελέγξει το πολιτικό σκηνικό στο δρόμο προς τις κάλπες. Η παρέμβαση και τα αντιθεσμικά ραντεβού κυβερνητικών αξιωματούχων με ανώτατο δικαστικό μαρτυρούν πανικό και εκνευρισμό.

Νομικοί και συνταγματολόγοι βλέπουν την ανάγκη ακόμη και εισαγγελικής παρέμβασης στις καταγγελίες Τζανερρίκου.

Το πρωτοφανές διπλό χτύπημα σε μια ημέρα ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού και αρεοπαγίτη εισαγγελέα μαρτυρά το βάθος της κυβερνητικής παρέμβασης που επιχειρήθηκε από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού.

Τα όσα είπε ο κ. Τζανερρίκος επιβεβαιώνουν παράλληλα τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πανικό της κυβέρνησης και της ΝΔ μπροστά στο φούντωμα του ακροδεξιού μορφώματος Κασιδιάρη το οποίο εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ένα βήμα πριν την νέα είσοδο των νεοναζί στη Βουλή.

Αυτό το απλό ερώτημα που τίθεται από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι δηλωτικό για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Γεραπετρίτης αλλά και συνολικά το περιβάλλον Μητσοτάκη.

Πίσω από αυτή την παρατήρηση στοιχίζονται και οι τοποθετήσεις νομικών οι οποίοι πατούν ακριβώς στις ίδιες απορίες που γεννώνται από τα μυστικά και παραθεσμικά ραντεβού. Μάλιστα στο παρασκήνιο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εκτός από τον κ. Γεραπετρίτη υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη δύο πρόσωπα που… συζήτησαν με τον κ. Τζανερρίκο.

  • Ο δεύτερος φέρεται να είναι μη πολιτικό πρόσωπο το οποίο είναι πολύ κοντά στο Μαξίμου ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές γίνεται λόγος και για ένα τηλεφώνημα με σαφείς υπαινιγμούς από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ίδιο τον πρωθυπουργό καθώς στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Ή τον κοιτάζει κάθε πρωί στον καθρέπτη του;”

Τα δε ανταλλάγματα που καταγγέλλει ο κ. Τζανερρίκος – μια θέση σε ανεξάρτητη αρχή – είναι καταλυτικά για την ανάγκη να παρέμβει εισαγγελέας για να διερευνήσει τις καταγγελίες του ανώτατου δικαστικού.

Είτε η δικαιοσύνη κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει είτε όχι το πολιτικό ζητούμενο παραμένει.

  • Αν η κυβέρνηση στην ανάγκη να κόψει το φίδι με το νέο πουκάμισο έδρασε από ερασιτεχνισμό ή από καθαρή σκοπιμότητα να μην μπει στη Βουλή και δημιουργήσει πρόβλημα αυτοδυναμίας στη ΝΔ δε δίστασε να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στο κράτος Δικαίου.

Και στις δυο περιπτώσεις η κυβέρνηση αποδείχτηκε ο καλύτερος χορηγός του νέου μορφώματος ηρωοποιώντας τους ναζί εγκληματίες.

Το θέμα Κασιδιάρη

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφύγει στις δημόσιες εμφανίσεις του να θίξει το ζήτημα των κυβερνητικών παλινωδιών αφήνοντας την κυβέρνηση να εκτίθεται απέναντι στην κοινωνία, που πανηγύρισε την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος στο εφετείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι μετά την Τραγωδία των Τεμπών οι πολίτες άρχισαν να βλέπουν πιο καθαρά το μέγεθος της ζημιάς που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα όσα συντελέστηκαν στα 4 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη να χτίζουν πάνω στη σωρευμένη απογοήτευση των πολιτών.

  • Επιλέγει σε αυτή τη φάση δίπλα στις θεσμική βαναυσότητα που έχει καταγγείλει να αναδεικνύει ταυτόχρονα και την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης με τις ειρωνείες Γεωργιάδη για τα αρνιά Ferrari και κατσίκια Cayenne στο καλάθι του Πάσχα που δημιούργησε συνθήκες καρτελ στην αγορά κρέατος να πολλαπλασιάζουν την αγανάκτηση.

Μαζί με την ακρίβεια και το φτωχότερο πασχαλινό τραπέζι ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει να αναδεικνύει την αναλγησία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος όπως μονότονα σημειώνει δεν απέκτησε τέσσερα χρόνια καμία επαφή με την κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα