Κυρώσεις σε Kύπριους για βοήθεια σε Ρώσους ολιγάρχες – Μπλόκο σε λογαριασμούς προσώπων και εταιρειών

 Κυρώσεις σε Kύπριους για βοήθεια σε Ρώσους ολιγάρχες – Μπλόκο  σε λογαριασμούς προσώπων και εταιρειών

Για πρώτη φορά μπαίνουν κάτω από καθεστώς κυρώσεων Κύπριοι και μη Ρώσοι πολίτες οι οποίοι κατηγορούνται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι βοηθούσαν Ρώσους ολιγάρχες να αποφύγουν τις κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από το πρωί έχουν παγοποιήθει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο στις τράπεζες όσο και στο χρηματοοικονομικό σύστημα των φυσικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων που χθες μπει κάτω από καθεστώς κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today όλες οι τράπεζες στην Κύπρο εφαρμόζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας είτε αυτές εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από τις ΗΠΑ είτε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δηλαδή, όλες οι ανεξαιρέτως οι τράπεζες στην Κύπρο έχουν προχωρήσει σε πάγωμα λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των οντοτήτων που περιλαμβάνονται στις χθεσινές κυρώσεις.

Από χθες έχουν μπει σε καθεστώς κυρώσεων πέραν των 30 φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων από την Κύπρο μετά από απόφαση των βρετανικών και αμερικανικών αρμόδιων αρχών.

Σχετικά Άρθρα