Καϊλή: Σε καθεστώς στενής παρακολούθησης μετά την αποφυλάκιση με βραχιολάκι

 Καϊλή: Σε καθεστώς στενής παρακολούθησης μετά την αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση θα βρίσκεται η Εύα Καϊλή μόλις βγει από τις φυλακές του Χάρεν, βάσει και της απόφασης που έλαβαν χθες οι βελγικές δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με το Mega, μόλις επιστρέψει σπίτι, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να είναι προσβάσιμη σε αυτό οποιαδήποτε ώρα.

Επίσης, θα κληθεί να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως μένει να προσδιοριστούν.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα έχει το δικαίωμα να μετακινείται, βάσει νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικότερα για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας, μετά από εισαγγελική άδεια.

Άγνωστο παραμένει εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της, να έχει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, κάτι που μένει να της διασαφηνιστεί από τις βελγικές δικαστικές αρχές. Πάντως, της απαγορεύεται να έχει επαφή με όσους εμπλέκονται στο Qatargate.

Η Εύα Καϊλή έχει επίσης απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, ενώ της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Συνέχιση της κράτησης στο σπίτι

Νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός πρακτικά σημαίνει συνέχιση της κράτησης στο σπίτι, αντί για το κελί και ότι στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Η έρευνα συνεχίζεται από τι αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.