Τσίπρας: Ρελάνς σύγκρισης με αποδόμηση της τετραετίας Μητσοτάκη – Διμέτωπος για συνεργασίες και πρωτιά

 Τσίπρας: Ρελάνς σύγκρισης με αποδόμηση της τετραετίας Μητσοτάκη – Διμέτωπος για συνεργασίες και πρωτιά

Μάχη σε δύο μέτωπα δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην πορεία προς τις κάλπες. Το πρώτο στο προοδευτικό μπλοκ εξαπολύοντας φίλια πυρά κατά Ανδρουλάκη και το δεύτερο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανταλλάσσοντας εχθρικά πυρά με τη ΝΔ με στόχο της πρωτιά στις κάλπες.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιβάλλει τους όρους του στην πολιτική ατζέντα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Για να το πετύχει αυτό ήδη ξεδιπλώνει μια στρατηγική αποδόμησης της τετραετίας Μητσοτάκη στην πορεία προς τις κάλπες για να ακυρώσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει τη σύγκριση των δυο κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τους δικούς του όρους.

Τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και στο Ίλιον οπου χθες έκανε περιοδεία, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε μπροστά το σχέδιό του απαριθμώντας μια προς μια τις προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη το 2019.

Debate για τη μεσαία τάξη

Ο Αλέξης Τσίπρας για να διαλύσει τους κυβερνητικούς μύθους όπως σημειώνουν οι συνεργάτες θα επικεντρωθεί το επόμενο διάστημα στο τι έταξε και τι παρέδωσε ή προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μεσαία τάξη για την οποία «χύθηκε αίμα» στις προηγούμενες εκλογές.

  • Έταξε μισθούς, έδωσε κουπόνια για βενζίνη, super market και ρεύμα στην μεσαία τάξη.
  • Έταξε δουλειές, έφτιαξε στρατιές μετακλητών και golden boys.
  • Έταξε ασφάλεια, προκάλεσε γενικευμένη ανασφάλεια με τις παρακολουθήσεις και την greek mafia.
  • Έταξε συντάξεις, έκοψε 4,5δισ.€ από τους συνταξιούχους.

Και αυτά είναι ενδεικτικά για τον τρόπο με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πιέσει ακόη περισσότερο επικοινωνιακά τον αντίπαλό του με στόχο να του κάψει το βασικό χαρτί στο οποίο επένδυσε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κι όσο θα το κάνει τόσο θα πιέζει τον κ. Μητσοτάκη σε προσωπική αναμέτρηση.

Debate προοδευτικών

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγεται και σε ένα παράλληλο άτυπο debate με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε μια προσπάθεια να επιβάλλει μια διαφορετική ατζέντα από αυτή της ονοματολογίας και του άγνωστου Χ πρωθυπουργού στην οποία επένδυσε η κυβέρνηση μονοπωλώντας τη δημόσια αντιπαράθεση, ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε ΠΑΣΟΚ και ΜεΡΑ25.

  • Το βασικότερο όμως είναι ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος τότε θα είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Το μήνυμα αφορά πρωτίστως τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς οποιαδήποτε συζήτηση για πρόσωπα και όρους συνεργασίας θα υποτάσσεται στον κίνδυνο μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης με τα δυο μικρότερα κόμματα να είναι οι χαμένοι του πολιτικού σκηνικού σε μια αντιπαράθεση διπολισμού και επαναφοράς του δικομματισμού.

Σχετικά Άρθρα