Σκουρλέτης: “Δεν μπορούμε να συνδράμουμε σε μία αμφιλεγόμενη διάταξη – Μπαίνουν θέματα συνταγματικότητας”

 Σκουρλέτης: “Δεν μπορούμε να συνδράμουμε σε μία αμφιλεγόμενη διάταξη – Μπαίνουν θέματα συνταγματικότητας”

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη στο ερώτημα γιατί απείχε η αξιωματική αντιπολίτευση από την ψηφοφορία της διάταξης για το φρένο στον εκλογικό σχηματισμό Κασιδιάρη, ήταν «δεν μπορούμε να συνδράμουμε σε μία αμφιλεγόμενη διάταξη».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «μπαίνουν θέματα συνταγματικότητας και γενικά πολιτικής ηθικής», προσθέτοντας ότι «δεν είθισται να αλλάζεις μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή τέτοιου είδους ζητήματα, δεν το κάνεις».

Η αποχή συνδέεται και με την στάση που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γενικότερα μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης, την οποία κατ’ εξαίρεση έσπασαν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όμως διερωτήθη, γιατί, αν πράγματι η κυβέρνηση ήθελε ένα ευρύτερο μέτωπο δημοκρατικών δυνάμεων να έχει μια κοινή θέση, δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις των Ελλήνων συνταγματολόγων.

«Η αντισυνταγματικότητα και οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με αυτό που λένε κάποιοι παρέμβαση στη δικαιοσύνη, της οποίας της προσδιορίζει τη σύνθεση» συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι «γίνεται με ένα πολύ αδόκιμο τρόπο» και πως αυτή την στιγμή έχει τον «χαρακτήρα της επιβολής».

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η ΝΔ λέει πως το ίδιο επιχείρημα, περί αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης χρησιμοποιεί και η πλευρά Κασιδιάρη, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «αυτό δεν μου λέει κάτι, διότι μπορούμε και οι δύο να διαφωνούμε με κάποια πράγματα, να ασκούμε μία κριτική αλλά από μία διαφορετική προσέγγιση. Δηλαδή είναι προβληματικό το ότι δίνουμε υπερεξουσίες στους δικαστές να κρίνουν αμφιλεγόμενες καταστάσεις και θα διερευνήσουν έστω και εν ολομελεία, ποιος είναι τελικά ο φυσικός αρχηγός της υπόθεσης. Είναι διατάξεις οι οποίες είναι επικίνδυνες και η νομοθεσία ποτέ δεν πρέπει να είναι φωτογραφική» είπε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι πίσω από το ζήτημα της διάταξης, βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα. «Εκεί που η κυβέρνηση όφειλε να δώσει απαντήσεις, τι έγινε τελικά στα Τέμπη, τι έγινε με τις παρακολουθήσεις, τι γίνεται με τα νοσοκομεία, τι γίνεται με την ακρίβεια, σε όλα αυτά δεν έχει πειστικές απαντήσεις, οπότε ξαφνικά αναδεικνύουμε το θέμα Κασιδιάρη σε ένα μείζον θέμα» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα, η ΝΔ κλείνει και το μάτι επί της ουσίας σε μία άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνεί με τη Χρυσή Αυγή.

Σχετικά Άρθρα