Μετά την αδράνεια… έλεγχος για τον “προεκλογικό αγώνα” Κασιδιάρη από τις φυλακές- Με κινητό και ίντερνετ!

 Μετά την αδράνεια… έλεγχος για τον “προεκλογικό αγώνα” Κασιδιάρη από τις φυλακές- Με κινητό και ίντερνετ!

Ο νεοναζί Κασιδιάρης, παρά την κράτηση στον Δομοκό, καταφέρνει να διαχειρίζεται καθημερινά τα προφίλ του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φτάνοντας να διοργανώσει μέχρι και τηλεσυνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή 150 υποστηρικτών του. Οι αρχές αποφάσισαν τώρα μετά από μια μεγάλη περίοδο αδράνειας να προχωρήσουν σε πειθαρχικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί πώς ο ίδιος διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι έγκλειστος στην φυλακή Δομοκού.

Για τα συχνά «διαγγέλματα» του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου -που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- ενημερώνονται άμα τη αναρτήσει οι 134.000 εγγεγραμμένοι στο κανάλι του στο YouΤube, ενώ αντίστοιχες ειδοποιήσεις λαμβάνουν και όσοι συμμετέχουν στα γκρουπ του κόμματος σε Viber.

Η τελευταία μεταφόρτωση βίντεο στο κανάλι του στο YouΤube έγινε πριν από μόλις έξι ημέρες (5 Απριλίου 2023). Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter οι αναρτήσεις είναι σχεδόν καθημερινές, με την πιο πρόσφατη να δημοσιεύεται στις 12.38 χθες (10 Απριλίου 2023).

Σύμφωνα με πηγές από τη γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου προστασίας του Πολίτη που επικαλείται η ΕΡΤ την Τετάρτη (12/4) αναμένεται να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής Δομοκού, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα και να εξετάσει εάν ο βαρυποινίτης καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο όχι μόνο για να συνομιλεί με τους δικηγόρους και τους οικείους του για προσωπικά θέματα όπως έχει δικαίωμα ή για άλλους λόγους που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

  • Εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο ανεβαίνει συστηματικά υλικό με τη φωνή του, ακόμη και βίντεο με ηχητικά μηνύματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κασιδιάρης φέρεται να μην έχει κινητό στη φυλακή -κάτι που απαγορεύεται- ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ καθώς κάτι τέτοιο φέρεται να μην έχει βρεθεί στους ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του. Αυτό που εκτιμάται ότι συμβαίνει -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου- είναι ότι χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, συνομιλεί με κάποιους που τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβαίνουν στο διαδίκτυο αυτά που λέει.

Σχετικά Άρθρα