Τσίπρας από Ίλιον: Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη (εικόνες, vid)

 Τσίπρας από Ίλιον: Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη (εικόνες, vid)

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν θα είναι εκλογές διαμαρτυρίας, «θα είναι εκλογές που θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει αύριο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολίτες στο Ίλιον, σημειώνοντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα, η προοπτική για την επόμενη μέρα είναι είτε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών, χωρίς την περιπέτεια δεύτερων και τρίτων εκλογών, είτε νίκη του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη και επίσης να σκεφτούν τι θέλουν για τη ζωή τους. «Αν θέλουμε αλλαγή, αυτή μπορεί να γίνει μονάχα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ηττηθεί η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη», τόνισε. Επίσης σημείωσε ότι «ήττα Μητσοτάκη σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις 21 Μαΐου, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η δυνατότητα να έχουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για να αλλάξει τη ζωή μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τα διλήμματα στις εκλογές είναι ξεκάθαρα: «Δικαιοσύνη ή αδικία, εντιμότητα ή διαφθορά, αλήθεια ή συγκάλυψη, αλλαγή ή Μητσοτάκης». Εξέφρασε τη «βαθιά πεποίθησή» του ότι «ο λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα, ποθεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά του».

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στις εκλογές με επιχειρήματα και πρόγραμμα, όχι με τοξικότητα, αφορισμούς και επικοινωνιακή πολιτική, ενώ κάλεσε εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ ανάμεσα στους δυο τους.

«Σήμερα, από εδώ, τον καλώ ξανά να σταματήσει να είναι δειλός. Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση, έλα να πεις το πρόγραμμά σου», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.