“Έφυγε” ο Γιώργος Μπόμπολας- Ο τελευταίος της γενιάς των μεγάλων εκδοτών της μεταπολίτευσης

 “Έφυγε” ο Γιώργος Μπόμπολας- Ο τελευταίος της γενιάς των μεγάλων εκδοτών της μεταπολίτευσης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο εκδότης Γιώργος Μπόμπολας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Μπόμπολας είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο για να κάνει επέμβαση στο πόδι.

Ο Γιώργος Μπόμπολας, μια ιστορική και εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο των κατασκευών αλλά και των εκδόσεων ήταν ο τελευταίος της γενιάς αυτής μετά τον θάνατο των Κίτσου Τεγόπουλου, Αριστείδη Αλαφούζου και Χρήστου Λαμπράκη.

Γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση.

Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή» με βασικό συνέταιρο τον μετέπειτα υπουργό Δημοσίων Έργων Ευάγγελο Κουλουμπή.

Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα 2 εταιρείες:

  • την Ελλάκτωρ, που προέκυψε μετά από τη συγχώνευση των Άκτωρ ΑΤΕ και Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999.
  • την Πήγασος Εκδοτική, στην οποία ανήκαν ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία (έως το 2017), και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Η σύζυγός του Άννα Μπόμπολα είχε «φύγει» πριν μερικά χρόνια από τη ζωή. Μαζί της ο Γιώργος Μπόμπολας απέκτησαν 3 παιδιά, τη Μαρία, τον Λεωνίδα και τον Φώτη.

Το 2013 πέθανε η σύζυγός του, Άννα Μπόμπολα

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια κοινής ζωής, ο Γιώργος Μπόμπολας αποχαιρέτησε τη σύζυγό του, Άννα, το φθινόπωρο του 2013. Η Άννα Μπόμπολα, με καταγωγή από τα Σφακιά, ήταν αυτή που κράτησε την οικογένεια ενωμένη, κυρίως μετά τις έντονες διαφωνίες του Γιώργου Μπόμπολα με τον γιο τους, Φώτη, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του.

Δύο μήνες αργότερα έφυγε από τη ζωή ο γαμπρός του Γιώργου Μπόμπολα, ο 52χρονος Λουκάς Γιαννακούλης, σύζυγος της πολυαγαπημένης του κόρης Mαρίας.

Ο Λουκάς Γιαννακούλης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα σε αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων. Η Porsche RSR που οδηγούσε, στη βρεγμένη άσφαλτο, έφυγε εκτός πορείας και έπεσε με το πλάι, από την πλευρά του οδηγού σε ένα δένδρο, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να νοσηλεύεται στην εντατική. Λίγες μέρες μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σχετικά Άρθρα