“Περίπατο” Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

 “Περίπατο” Τραμπ δείχνει νέα δημοσκόπηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις σε μία προκριματική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικάνων σε 33 μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με το thehill.com η δημοσκόπηση της Morning Consult βρήκε τον Τραμπ να συγκεντρώνει το 56% των ψήφων μεταξύ μιας ομάδας σημερινών και πιθανών διεκδικητών του χρίσματος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον ΝτεΣάντις στη δεύτερη θέση με 23%. Αυτό σηματοδοτεί το μεγαλύτερο προβάδισμα του Τραμπ στη δημοσκόπηση από τότε που η Morning Consult άρχισε να παρακολουθεί τις υποθετικές προκριματικές εκλογές τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, ο αντιπρόεδρος Πενς έρχεται τρίτος με 7%, ακολουθούμενος από την πρώην πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι με 4% και την πρώην βουλευτή Λιζ Τσένι 3%.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ θα υποστήριζαν τον ΝτεΣάντις ως δεύτερη επιλογή τους, ενώ το 41% εκείνων που προτιμούν τον ΝτεΣάντις δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν τον Τραμπ ως δεύτερη επιλογή τους.

Οι δημοσκόποι διαπίστωσαν ότι ο Τραμπ και ο ΝτεΣάντις είχαν παρόμοιες επιδόσεις σε μια υποθετική αναμέτρηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν, με τον Τραμπ να υπολείπεται κατά 1 μονάδα και τον ΝτεΣάντις να υπολείπεται κατά 2 μονάδες.

Ο Τραμπ και ο ΝτεΣάντις αντιμετωπίζονται και οι δύο συντριπτικά θετικά μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, με το 78% των δυνητικών ψηφοφόρων των προκριματικών εκλογών του GOP να βλέπουν θετικά τον Τραμπ και το 69% τον ΝτεΣάντις. Οι δημοσκόποι δεν διαπίστωσαν επίσης αύξηση των αρνητικών συναισθημάτων προς τον Τραμπ από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 34 κακουργήματα σχετικά με την παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ είναι ένας από τους λίγους υποψηφίους στην κούρσα, ενώ ο ΝτεΣάντις δεν έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος, αλλά φημολογείται ότι το σχεδιάζει.

Σχετικά Άρθρα