Μπάιντεν: Χαρακτήρισε “παράνομη” την κράτηση του δημοσιογράφου της WSJ από την Ρωσία

 Μπάιντεν: Χαρακτήρισε “παράνομη” την κράτηση του δημοσιογράφου της WSJ από την Ρωσία

«Εντελώς παράνομη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την κράτηση του ανταποκριτή της Wall Street Journal Έβαν Γκερσκόβιτς στη Ρωσία, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

«Καθιστούμε σαφές ότι αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς παράνομο», επανέλαβε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους πριν «πετάξει» στην Ιρλανδία. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η απόφαση που έλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει τον Γκέρσκοβιτς ως «παρανόμως κρατούμενο» έχει σκοπό να «αλλάξει τη δυναμική» της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ενώ υποσχέθηκε να επικοινωνήσει σύντομα με την οικογένειά του.

Θυμίζεται πως στις 30 Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ο Γκέρσκοβιτς, ανταποκριτής του γραφείου της WSJ στη Μόσχα, είχε τεθεί υπό κράτηση στη ρωσική πόλη Γεκατερίνμπουργκ ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της αμερικανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ο Αμερικανός δημοσιογράφος συνέλεξε πληροφορίες που συνιστούν κρατικό μυστικό «για τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος».

Σχετικά Άρθρα