Αντώναρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον μεσαίο χώρο που ανήκω και εγώ – Ο Μητσοτάκης δεν έχει ικανότητες – Πολιτικό απολιφάδι το ΠΑΣΟΚ

 Αντώναρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον μεσαίο χώρο που ανήκω και εγώ – Ο Μητσοτάκης δεν έχει ικανότητες – Πολιτικό απολιφάδι το ΠΑΣΟΚ

Για την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας ότι παραμένει ένας άνθρωπος του κέντρου.

«Όποιος με έχει παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια ξέρει ότι είμαι ένας άνθρωπος του κέντρου, δεν το έκρυψα ποτέ», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ενώ σε ό,τι αφορά στη στάση του στο δημοψήφισμα του 2015, στηρίζοντας το «Ναι», δήλωσε πως «το δημοψήφισμα είχε δυσάρεστη για μένα έκβαση, αλλά τελικά οδήγησε στην οριστικοποίηση της χώρας εκεί που ανήκει, στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Θέλω να πάει η χώρα μπροστά, χωρίς να πάνε οι πολλοί πίσω. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ και όχι την πρωθυπουργία, απέδειξε ότι δεν έχει τις ικανότητες να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Δέχθηκα πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα και απάντησα θετικά. Πρέπει να συστρατευτώ με τις δυνάμεις που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον μεσαίο χώρο που ανήκω και εγώ».

Σε επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι θα φαινόταν πιο λογικό να ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικό απολιφάδι».

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις που εξακολουθούν να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία μπροστά, με μικρότερη ωστόσο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αντώναρος είπε: «Με έντονη πτωτική τάση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι αυτό να το επισημάνουμε. Όλα θα τα δούμε το βράδυ των εκλογών. Εγώ θέλω να παροτρύνω να πάνε οι πολίτες στην κάλπη. Αυτό ισχύει για τους πολίτες που θα ψηφίσουν όλα τα κόμματα. Ο πολίτης έχει ένα όπλο, την ψήφο του».

Αναφορικά με το ζήτημα της χρεωκοπίας της χώρας, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φωτογραφίσει στο παρελθόν την κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε: «Εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Καλέσαμε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να το συζητήσουμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου βγήκε με έτοιμο χαρτάκι και στις νερατζιές, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζήτησε εκλογές. Τις κέρδισε μάλιστα και μεγάλη διαφορά και έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Δεν έκανε τίποτα 6 μήνες για να φέρει βόλτα τα οικονομικά. Μας πήγε καροτσάκι στο ΔΝΤ. Αυτοί μας έβαλαν στα μνημόνια. Δεν το ψήφισα το πρώτο. Ήμουν βουλευτής υπενθυμίζω με τη ΝΔ. Με το πρώτο μνημόνιο μας «έδεσαν» για τη συνέχεια. Το πλαίσιο μας το έβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τον αποκεφάλισε, υπενθυμίζω, αργότερα το ίδιο του το κόμμα».

Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε: «Είναι σεβαστές οι απόψεις όλων των κομμάτων. Τα μικρά κόμματα έχουν μια μεγάλη αγωνία, να περιφράξουν την εκλογική τους πελατεία, η οποία είναι συγκεκριμένη. Οι τοποθετήσεις είναι λίγο τολμηρές, απ’ αυτό που θα κάνουν τελικά για να κερδίσουν και μερικούς άλλους αναποφάσιστους.

Οι αναποφάσιστοι, ξέρετε, είναι πάρα πολλοί. Όλοι προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους από τη «δεξαμενή» αυτή. Πολύ νωρίς θα έχουμε αποτέλεσμα και θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει τόσο καλά, δεν θα χαθεί η δυναμική που υπάρχει για να σχηματιστεί κυβέρνηση στον τόπο. Υπάρχουν εντολές. Αυτό δεν είναι το νόημα ότι πρέπει να συνεργαστούμε;»

Τέλος, στην ερώτηση για ποιον λόγο κάποιος να τον ψηφίσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: Γιατί έχω ξεκάθαρες ιδέες. Τις έχω ξεδιπλώσει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει χέρι – χέρι να πάμε τη χώρα μπροστά και να προασπιστούμε όλοι μαζί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις. Έρχονται. Ο κ. Τσαβούσογλου θέλει να πάμε στη Χάγη για όλα τα θέματα. Αν εκλεγώ στην Ανατολική Αττική θα αγωνιστώ και γι’ αυτό».

Σχετικά Άρθρα