Η νέα τελική διαθήκη του Ακη-Τι λέει για ΓΑΠ, Βενιζέλο, πρώην συνεργάτες, το κλεμμένο αρχείο-Οι τελευταίες επιθυμίες του

 Η νέα τελική διαθήκη του Ακη-Τι λέει για ΓΑΠ, Βενιζέλο, πρώην συνεργάτες, το κλεμμένο αρχείο-Οι τελευταίες επιθυμίες του

Τελικά υπάρχει και τρίτη –χειρόγραφη – και τελευταία διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία είναι αυτή που ισχύει, έναντι κάθε προηγούμενης, αφού όπως προβλέπει ο νόμος, η τελευταία είναι εκείνη που υπερισχύει από κάθε άλλη προηγούμενη.

Στην ύπαρξη της διαθήκης αυτής είχε αναφερθεί πριν λίγες μέρες ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα iefimerida.gr που έφερε στο φως της δημοσιότητας, σχεδόν ολόκληρη την τρίτη και χειρόγραφη διαθήκη του Ακη.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της χήρας του, Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, περιγράφει στο iefimerida.gr τη συναισθηματική φόρτιση του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν συνέταξε την τρίτη διαθήκη του, λίγο πριν από το τέλος της ζωής του. Έγραψε, όπως λέει, αυτό το κείμενο όχι μόνο για να ρυθμίσει τις κληρονομικές του υποθέσεις, αλλά και για να προβεί σε ηχηρές αποκαλύψεις τόσο για την οικογένειά του όσο και για πολιτικά πρόσωπα που κρατούσαν στα χέρια τους την τύχη του τόπου τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Αλεξανδρή: «… αυτή η τρίτη διαθήκη όχι απλώς ανατρέπει τις άλλες δύο αλλά ορίζεται μέσα σε αυτήν ότι ακυρώνονται οι δύο προηγούμενες. Βέβαια, στην πραγματικότητα κομμάτια των δύο προηγούμενων διαθηκών ενσωματώνονται σε αυτή την τρίτη διαθήκη.

Νομίζω ότι είναι η πιο σημαντική από τις τρεις διαθήκες, τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει μια κατάθεση ψυχής, όσο και σε αυτά που περιγράφει – αναφέρει – καταγγέλλει, καθώς είναι η πρώτη φορά που μιλάει τόσο συγκεκριμένα για πρόσωπα και καταστάσεις».

Επίσης όπως ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξη του ο δικηγόρος, το περιεχόμενο της διαθήκης δημοσιεύτηκε από το δικαστήριο, ενώ συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα και αποδεικτικά σχετικά με όσα γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Έχει αφήσει κάποια στοιχεία, τα οποία έχει δηλώσει η χήρα του ότι τα θέτει στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια ούτε θέλει ούτε διεκδικεί το παραμικρό. Το Δημόσιο ας πράξει όπως κρίνει», επεσήμανε ο δικηγόρος και σημείωσε πως «είναι πάρα πολλά τα χρήματα που δεν έχουν βρεθεί από τα καταγγελλόμενα».

Τι γράφει στην τρίτη και οριστική διαθήκη

«Στην Αθήνα σήμερα 10/6/2020 ο υπογράφων στην παρούσα Διαθήκη Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος, πολιτικός μηχανικός, βουλευτής και υπουργός, γράφω την τελευταία μου και πιο σημαντική διαθήκη. Η τελευταία διαθήκη μου ως τελευταία υπερισχύει κάθε άλλης προγενέστερης» γράφει και συνεχίζει:

«Έχω πλήρη επίγνωση πλέον των όσων γράφω – αναφέρω – καταγγέλλω και έχουν λάβει χώρα από όλους αυτούς που εμφανίζονται υπεράνω. Έχω βιώσει την ασέβεια, τον φθόνο, το μίσος, την ασπλαχνία και την κακία των ανθρώπων. Έχω βεβαιότητα για τον λόγο που βασανίστηκα και αιχμαλωτίστηκα και εγώ και η οικογένειά μου. Χρησιμοποιηθήκαμε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες πολλών. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου».

Είδα φίλους, συνεργάτες, συντρόφους να με πετούν στον Καιάδα

Στην διαθήκη αυτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είδα τη γυναίκα μου να βασανίζεται και φυλακίζεται, μόνη γυναίκα όλου του πολιτικού συστήματος, ενώ άλλες να απολαμβάνουν τιμές και δόξες. Γνωρίζω τα πάντα για όλες και για όλους

Είδα ανθρώπους να έχουν παράνομα πλούτη και να εμφανίζονται ως κήνσορες και να με κατηγορούν και να με σταυρώνουν. Είδα φίλους, αντιπάλους, συγγενείς και συντρόφους, συνεργάτες, επιχειρηματίες να με χρησιμοποιούν, να με εκμεταλλεύονται, να με πετούν στον Καιάδα. Είδα λογαριασμούς του εξωτερικού να μην ανοίγουν και θυρίδες κλειστές, ενώ ήταν γνωστοί δικαιούχοι και οι ιδιοκτήτες.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το περιεχόμενο της διαθήκης δημοσιεύτηκε από το δικαστήριο, ενώ συνοδεύεται από διάφορα έγγραφα και αποδεικτικά σχετικά με όσα γνώριζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Έχει αφήσει κάποια στοιχεία, τα οποία έχει δηλώσει η χήρα του ότι τα θέτει στη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου. Η ίδια ούτε θέλει ούτε διεκδικεί το παραμικρό. Το Δημόσιο ας πράξει όπως κρίνει», επεσήμανε ο δικηγόρος και σημείωσε πως «είναι πάρα πολλά τα χρήματα που δεν έχουν βρεθεί από τα καταγγελλόμενα».

Είναι γνωστό και το περιεχόμενό τους. Και πάλι μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενά μου αυτοί που πρέπει να φοβούνται για τις αποκαλύψεις. Οι αποδείξεις πλέον παραδίδονται σε δικηγόρο και έχει την εντολή να πράξει όλα όσα πρέπει σε συνεργασία με τον γιο μου και τη γυναίκα μου την αγαπημένη μου».

Οι αιχμές για Γιώργο Παπανδρέου – Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει εκτενή αναφορά και στους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, στον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και στον ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιος ιερέα εκ Θεσσαλονίκης (θα αποφύγω να κάνω αναφορές στον βίο και την πολιτεία του ως καθηγητή) ανέλαβε τον βρώμικο ρόλο, εκβιάζοντάς με να αναγκαστώ να δεχτώ να γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος μετά την διαγραφή μου από το ΠΑΣΟΚ. Η Ιφιγένεια για να επέλθει η Κάθαρση όλων των υπολοίπων. Εντολή μου, να κάνουν τα πάντα, να μην αγγίξουν τη γυναίκα μου, το παιδί μου -για τους οποίους δεχόμουν συνεχώς προσωπικές απειλές», αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι «ήμουν γι’ αυτούς ο βολικός ένοχος της κάθαρσης και με κατέστησαν βολικό ένοχο με κουρελόχαρτα της δήθεν κάθαρσης, πλαστογραφώντας την αλήθεια», και προσθέτει: «Τόνισα στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι η νομιμοποίηση της παρωδίας κάθαρσης και ευτελισμού των θεσμών απογυμνώνει το διάτρητο, προκατασκευασμένο σχέδιό τους και τη βολική και κάλπικη πραγματικότητα που ήθελαν να παρουσιάσουν».

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ το οποίο με διαγράφει και εκβιάζει να υποστώ το μαρτύριο. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου σήμερα. Τότε το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ, πολιτικά παραμορφωμένο, απομονωμένο, δημοκρατικά και οργανωτικά αποστεωμένο, κατέληξε σε αυτό που λέει ο λαός: ”κακό χωριό τα λίγα σπίτια” και σε ενός ανδρός αρχή. Γι’ αυτό νομίζουν ότι θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση με δική μου ενοχοποίηση. Θα τους απογοητεύσω γιατί είμαι αθώος. Θεώρησαν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντάς με, με κουρελόχαρτα της κάθαρσης, θα γλιτώσουν οι ίδιοι. Πώς τόλμησαν; Πώς τολμάς; εκέκραξα, και μου ζητάς να θυσιαστώ;

»Ο G.A.P. μαζί με τον Βενιζέλο επιθυμούσαν να με οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη και στην φυλακή αφού πρώτα δημιούργησαν κλίμα κοινωνικής οργής με τυφλές εκρήξεις, συλλήβδην κατά εμού και της οικογένειάς μου καθώς και του σπιτιού μου.

»Ο νόμος Καστανίδη και η ψήφισή του προέβλεπε σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από δικαστικούς που θα αποφάσιζε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες και συνεπώς σύστασης της Προανακριτικής Επιτροπής.

»Όλα αυτά δηλώνουν τους λάθος και νοσηρούς προσανατολισμούς που είχε τόσο ο GAP όσο και η αντιπολίτευση, ενώ δικαιώνει εξ’ αρχής τους ισχυρισμούς μου για συγκεκριμένη, στρατηγική εξόντωση του ενός. Ο εντιμότατος καθηγητής με τον GAP, φυλακίζοντας εμένα και τη γυναίκα μου, ικανοποιούσαν το νοσηρό σχέδιο εκδίκησης και απέναντι στον Αντρέα Παπανδρέου. Γιατί απέτυχαν να τον βλάψουν. Απέτυχαν να τον φυλακίσουν. Αυτό το ΠΑΣΟΚ το οποίο με διαγράφει και εκβιάζει να υποστώ το μαρτύριο αυτό δεν είναι το κόμμα μου».

Καταγγέλλει πρώην στενούς του συνεργάτες

«Ραυτ….ος Γιώργος! Αγρ… Γιώργος! Έκαναν τεράστια περιουσία προωθώντας πάντα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματιών. O πρώτος ασχολούμενος με όπλα, συγκεκριμένα με εμπόριο όπλων. Το σύγχρονο άρχοντα του Πατριαρχείου κ. Δαφ…. τον μοναδικό ιδιώτη που αγόρασε όπλα από την Ανατολική Γερμανία. Και τα πουλούσε σε χώρες-κράτη του Κόλπου. Ο μοναδικός ιδιώτης που διατήρησε το συμβόλαιό του. Στην Ελλάδα πούλησε και τα οπλικά συστήματα Kornet-E. Τα κορυφαία αντιαρματικά συστήματα παγκοσμίως. Ο Ραυτ…. εκμεταλλευόμενος τη σχέση μας απέσπασε πάρα πολλά οφέλη. Ποτέ δεν με στήριξε, αντίθετα, όταν ζήτησα βοήθεια μετά την φυλακή, η απάντηση που πήρα ήταν δεν μπορώ.

Αγρ….της Γ: Ο άνθρωπος με τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων στη χώρα. Ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων. Κατηγορηματικά μου γύρισε την πλάτη (πρώην στενότατος συνεργάτης σε όλα τα Υπουργεία, Γ.Γ. Ανάπτυξης, επιτετραμμένος αρχηγός φρουράς. Υπό όλους τους ισχυρούς μόνο προς ίδιον όφελος…

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει εξάλλου ότι πράκτορες τον παρακολουθούσαν στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Κόμνα Τράκα 3 στην Κυψέλη, «φοβούμενοι μήπως ανακαλύψω-ανακτήσω τα κρίσιμα στοιχεία που έλειπαν» και πως «καταπάτησαν το διαμέρισμα, παραβίασαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χρησιμοποίησαν τα μέσα και τις υποδομές του γραφείου μου, υφάρπαξαν τμήμα των αρχείων με σκοπό την ομηρία μου και την σιωπή μου».

Υπόκοσμος – σπείρα εναντίον μου

«Ο υπόκοσμος -η σπείρα- είχε μόνον έναν στόχο, να καταστρέψει να διαλύσει. Κανένας ηθικός φραγμός. Έχουν επιστρατευτεί συγγενείς και απόστρατοι βουλευτές και προκειμένου να έχουν το αποτέλεσμα τα οποίο προσδοκούσαν, δεν δίστασαν να διασύρουν, να διώκουν και να εξευτελίζουν και να ακυρώνουν συνεχώς τη λατρεμένη μου σύζυγο και μέσω των ΜΜΕ, η οποία δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Ασυγχώρητοι -Κανίβαλοι. Δεν εξαπάτησα κανέναν, προστάτεψα τους πάντες, τα πήρα όλα επάνω μου, εξαπατήθηκα, βασανίστηκα, υπέφερα. Όλα αυτά που καταθέτω είναι ήδη καταγεγραμμένα σε σφραγισμένες επιστολές».

«Παρά το γεγονός πως υπεξαίρεσαν, αφαίρεσαν, έκλεψαν, απέσπασαν χωρίς την έγκρισή μου τμήματα του αρχείου μου, η θυγατέρα μου (ζητούσε συγκεκριμένους φακέλους πάντα κατ’ εντολήν του Γ. Σμπ…, γιατί μόνο αυτός γνώριζε τα πάντα) είτε για να τα πουλήσει είτε για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα με ανταλλάγματα.

Το αρχείο μου-ιστορικό, με πολύ κόπο και αγώνα το ανέκτησα, γιατί μόνο εγώ γνώριζα τι από αυτά έχει μεγαλύτερη αξία. Οι κακοποιοί ”γνωστοί” που χρησιμοποιήθηκαν – οι πράκτορες που επιστρατεύτηκαν για την διάλυσή του δεν κατάφεραν να εκτελέσουν σχέδια και να υφαρπάξουν στοιχεία», προσθέτει ο Ακης Τσοχατζόπουλος και υποστηρίζει ακόμη ότι:

Υποστηρίζει ακόμη: «Για όλα όσα αναφέρω παραπάνω υπάρχουν σφραγισμένες επιστολές και αντίστοιχο ηχητικό, οπτικό υλικό σε πληρεξούσιο δικηγόρο που αφορά την δραστηριότητα κύκλων της πολιτικής, επιχειρηματικής, κοινωνικής ζωής με εντολή να τις δημοσιοποιήσει όταν δημοσιευθεί και η τελευταία αυτή διαθήκη μου και να προστατεύσει τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Εάν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτά που γράφω εξουσιοδοτώ το δικηγορικό γραφείο να δημοσιοποιήσει και τα ηχητικά αλλά κυρίως τα οπτικά ντοκουμέντα».

Ποιους αποκληρώνει…

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αν και δεν έχει εκείνη την περίοδο της ζωής του περιουσιακά στοιχεία, αποκληρώνει -όπως αναφέρει- στη διαθήκη του όλους τους συγγενείς του και τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο και ζητά να μη χρησιμοποιούν το επώνυμό του.

Χαρακτηριστικά, γράφει: «Αποκληρώνω και πάλι όλους τους συγγενείς και τα παιδιά μου από τον προηγούμενο γάμο. Μου φέρθηκαν ελεεινά, απέσπασαν θέσεις, περιουσία, επαφές. Πολλά από εμένα με δόλιο τρόπο και με εγκατέλειψαν αβοήθητο. Δεν με σεβάστηκαν. Ενδιαφερόντουσαν μόνο για αγαθά».

Οι τελευταίες μου επιθυμίες

1) Αποκληρώνω και πάλι όλους τους συγγενείς και τα παιδιά μου από τον προηγούμενο γάμο. Μου φέρθηκαν ελεεινά. Απέσπασαν θέσεις -περιουσία, επαφές, πολλά από εμένα με δόλιο τρόπο και με εγκατέλειψαν αβοήθητο, δεν με σεβάστηκαν και λειτουργούσαν ως τύραννοι, κυρίως η κόρη μου, ενδιαφερόντουσαν μόνο για αγαθά.

Συμπεριφέρθηκαν με βαναυσότητα, ίδιον χαρακτήρος, ασπλαχνία, την κληρονόμησαν από την μητέρα τους. Μίσος για την επιλογή μου να παντρευτώ τη γυναίκα αυτή που με στήριξε σε όλα ως το τέλος. Και κακία. Πλούτισαν χρησιμοποιώντας το όνομά μου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με έκλεψαν . . .

Όλα όσα αναφέρω για τα παιδιά μου Αλέξανδρο και Αρετή καθώς και για συγγενείς στις προηγούμενες διαθήκες, μηνυτήριες αναφορές, εξώδικα ισχύουν στο ακέραιο και είναι λίγα σε σχέση με την πραγματικότητα και τα όσα υπέστην απ’ αυτούς.

»Δεν δικαιούνται από εμένα τίποτα και τους καλώ να επιστρέψουν όλα αυτά που κατέχουν νόμιμα και παράνομα (εξουσιοδοτήσεις-έγγραφα-αντικείμενα-έπιπλα-τιμαλφή-έργα τέχνης-ακίνητα (ίσως γράφει και κινητά), αποκτηθέντα με κόπους μου …. (….. μελέτες που αφορούν και την μακρόχρονη δίωξη) στον γιο μου Ακη και στην γυναίκα μου, αλλιώς να υποχρεωθούν δικαστικά.

2) Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο κι έχω μόνο χρέη. Τα μόνα περιουσιακά στοιχεία τα οποία στερούνται οικονομικής αξίας και έχω είναι το αρχείο μου. Είναι η παρακαταθήκη, η κληρονομιά μου, το έργο, ο αγώνας μου, η ιστορική και πολιτική διαδρομή μου.

Ζητώ να δημιουργηθεί σχετικό Ίδρυμα με την επωνυμία ”Ίδρυμα Άκη Τσοχατζόπουλου”, το οποίο θα περιλαμβάνει το αρχείο αυτό, αποφάσεις, επιστολές, κειμήλια, αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου και σχετίζονται με την πολιτική μου δράση, συλλογές, προσωπικά αντικείμενα που είχα στην κατοχή μου. Όλα αυτά είναι η κληρονομιά μου.

Διορίζω στο Ίδρυμα αυτό Πρόεδρο τη σύζυγό μου Βασιλική Τσοχατζοπούλου και Αντιπρόεδρο τον υιό μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο, ο οποίος με την ενηλικίωσή του θα αναλάβει την Προεδρία.

Αμφότεροι δικαιούνται να ζητήσουν από όσους το κατέχουν νόμιμα ή παράνομα να τους παραδοθεί ώστε να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει υλικό ιδρύματος. .. »Να απαιτήσουν ακόμη και δικαστικά ό,τι υπάρχει στο πολιτικό μου γραφείο, το οποίο βρίσκεται Κομνά Τράκα 3 στην Κυψέλη, ότι υπεξαιρέθηκε από εγκατεστημένους πράκτορες παράνομα.

Ζητώ η έδρα του Ιδρύματος να ορισθεί στην οικία μου επί της οδού Διον. Αρεοπαγίτου 33, 2ος όροφος κι εκεί να εκτεθεί η κληρονομιά μου.

3) Εγκαθιστώ μοναδικό κληρονόμο σε οποιοδήποτε τυχόν περιουσιακό μου στοιχείο, που είτε αποδεσμευθεί κάποια στιγμή, είτε ήθελε τυχόν ευρεθεί στο μέλλον, τον ανήλικο υιό μου Απόστολο Τσοχατζόπουλο, στον οποίο καταλείπω και το σύνολο του ανωτέρω αρχείου».

Ακόμη μέσα στην διαθήκη αυτή o Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται με ζεστά λόγια τόσο στη Βίκυ Σταμάτη όσο και στον γιο τους. Όπως γράφει: «Με στήριξαν κόντρα σε όλους και σε όλα ακόμα και σε βάρος της υγείας τους και της αξιοπρέπειάς τους. Ίσως τους οφείλω τα πάντα. Μόνον αυτοί οι δύο άνθρωποι υπέμειναν τα πάντα για χάρη μου. Να είναι περήφανοι για μένα. Αυτοί ξέρουν πως φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Σας αγαπώ».

Και συμπληρώνει δείχνοντας έναν άνθρωπο που καταλάβαινε ότι το τέλος του πλησιάζει: «Άκη και Βίκυ μην με κρίνετε, μην με κλαίτε για την αναχώρησή μου με στεναγμούς και πόνο στην καρδιά σας. Κλείνετε τα μάτια σας και επιστρέψτε στη γαλήνη του σπιτιού μας και εκεί θα βρείτε αυτό που ο θάνατος δεν μπορεί να αφαιρέσει από εσάς κι από εμένα. Μην ντυθείτε με μαύρα ρούχα. Κλείστε τα μάτια σας και θα με βλέπετε μαζί μας για πάντα. Αφήστε με στον Θεό! Ζητώ να με συγχωρέσετε. Α. Τσοχατζόπουλος

Σχετικά Άρθρα