Άρειος Πάγος: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος μετά τη διαφοροποίηση στην κυβερνητική τροπολογία – Η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη στη θέση του

 Άρειος Πάγος: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Τζανερίκος μετά τη διαφοροποίηση στην κυβερνητική τροπολογία – Η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη στη θέση του

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Χρήστος Τζανερίκος. Ο κ. Τζανερίκος πήρε ανοιχτά θέση και εξέφρασε την αντίθεσή του μιλώντας ανοιχτά για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για την τροπολογία μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. 

Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που επρόκειτο να προεδρεύσει του Α1 Τμήματος που θα κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής όλων των κομμάτων στις εκλογές, προέβη σε παραίτηση μετά τις αντιδράσεις του, καθώς δημόσια εξέφρασε την αντίθεσή του στην τελευταία ρύθμιση της κυβέρνησης για υπαγωγή της κρίσης για τη νομιμότητα των κομμάτων στην Ολομέλεια του Τμήματος, και όχι στην πενταμελή σύνθεση του.

Μετά την παραίτηση Τζανερίκου, ο οποίος συνταξιοδοτείται τον Ιούνιο, την προεδρία του Α1 Τμήματος θα αναλάβει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη η οποία και θα προεδρεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν για τη νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις προσεχείς εκλογές .

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου που παρέλαβε την παραίτηση του αντιπροέδρου, σύμφωνα με το νόμο οφείλει να την κρατήσει “ανενεργή” για διάστημα ενός μηνός, διάστημα που δίνεται δυνατότητα στον παραιτηθέντα να ανακαλέσει.

Σχετικά Άρθρα