Βενιζέλος κατά Κανελλόπουλου: Η επιλογή του μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση

 Βενιζέλος κατά Κανελλόπουλου: Η επιλογή του μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση

Νέα «πυρά» εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Αφορμή, η απόφαση του ανώτερου δικαστικού να τεθεί επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη.

«Έκανε μία επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του», επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, που αποδέχτηκε την πρόταση να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη.

Μιλώντας απόψε στον ΣΚΑΙ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα κυβερνητική τροπολογία για να μπλοκαριστεί το κόμμα Κασιδιάρη από την ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

«Από πλευράς κύρους της Δικαιοσύνης μού προκαλεί πολύ δυσάρεστη – για να μην πω αλγεινή – εντύπωση η ενέργειά του. Η αντίδραση των αδελφών του κάτι λέει. Τον ίδιο τον γνωρίζω. Έκανε μία επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Αν ήθελε έτσι να αξιολογηθεί, το πέτυχε. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτή ήταν μία ορθή επιλογή».

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερρίκου, ο κ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε «αναμενόμενη» και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά τη δημόσια παρέμβασή του. «Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του», σημείωσε.

Ο πρώην – πλέον – αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερρίκος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του για την τροπολογία της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, με συνταγματολόγους να τον «αδειάζουν».

Σχετικά Άρθρα